Educație

Educatie pentru suflet

Perioada: 23.11.2015 - 31.12.2019 Activ în Cluj
8715,00 Lei
Sumă target: 150000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul "Educatie pentru suflet" va cultiva mintea, va hrani sufletul si va forma caracterul a 20 de copii din medii defavorizate din Cluj. Ii vom invata pe copii sa aprecieze frumosul printr-o educatie estetica, sa invete cum sa gandeasca si nu ce sa gandeasca, sa experimenteze, sa cunoasca valoarea lucrurilor si nu pretul lor, sa zambeasca, sa aiba compasiune, intrebari, mirari. 

Scopul proiectului

 20 de copii intre 6-10 ani, provenind din medii defavorizate, din judetul Cluj vor beneficia de proiectul de educatie nonformala "Educatie pentru Suflet". 

Cui donez?

Cei care veti alege sa donati pentru acest proiect veti ajuta in modul cel mai concret, in prima faza, 20 de copii sa creasca frumos. Vom selecta pentru faza de pilotare 20 de copii intre 6-10 ani care provin din familii defavorizate si vulnerabile din judetul Cluj care nu au parte nici in familie de acest gen de educatie si care, din cauza mediului si a conditiilor in care traiesc, au inclinatia de a dezvolta agresivitate, intoleranta, limbaj suburban, apetenta pentru kitsch, lipsa bunelor maniere etc. Din pacate, acesti copiii sunt si cei mai expusi riscului de abandon scolar si unui comportament deviant in momentul in care vor deveni adulti.

De ce să donez?

Desi stiu foarte multe despre matematica sau chimie, copii nostri nu inteleg deloc natura umana si nici sa reflecteze asupra sinelui propriu. Vrem sa-i invatam pe acesti copii sa discearna frumosul de urat printr-o educatie estetica, sa-si gestioneze emotiile negative prin terapia prin arta (desen, actorie, dans), sa devina mai toleranti (prin cunoasterea altor civilizatii si culturi), sa se poarte civilizat (prin cursuri de bune maniere).

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
3430 vizualizări

ONG - Life Education for All

LEFA s-a infiintat in octombrie 2014 din necesitatea unui vis care se cerea implinit. Visul nostru este ca noi si copiii nostri sa traim intr-o lume mai buna. Si pentru ca lumea este formata practic din fiecare dintre noi, contributia fiecaruia dintre noi este esentiala. Iar noi ne-am gandit sa contribuim acolo unde avem competente si unde credem ca schimbarea se poate produce; adica in educatia copiilor si a tinerilor. “Educatie pentru suflet” este un proiect de educatie nonformala dedicat copiilor intre 5-10 ani pe care ne dorim sa-l pilotam pe parcursul unui an scolar si sa dezvoltam intreaga curricula si manualul “Educatie pentru suflet”.

 

 

 

Adresă: Ciucea, jud.Cluj Strada Crasna 26
Telefon: 0727648946
Contact: Oana Mindrut