Partener de implementare

Închis

Educație

Educatie pentru suflet

Life Education for All

Suma target

8.715 RON

150.000 RON

54 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Proiectul "Educatie pentru suflet" va cultiva mintea, va hrani sufletul si va forma caracterul a 20 de copii din medii defavorizate din Cluj. Ii vom invata pe copii sa aprecieze frumosul printr-o educatie estetica, sa invete cum sa gandeasca si nu ce sa gandeasca, sa experimenteze, sa cunoasca valoarea lucrurilor si nu pretul lor, sa zambeasca, sa aiba compasiune, intrebari, mirari. 

Detalii proiect

Aria de acoperire

Cluj

Perioada donații

23.11.2015 - 31.12.2019

Scopul proiectului

 20 de copii intre 6-10 ani, provenind din medii defavorizate, din judetul Cluj vor beneficia de proiectul de educatie nonformala "Educatie pentru Suflet". 

Beneficiarii proiectului

Cei care veti alege sa donati pentru acest proiect veti ajuta in modul cel mai concret, in prima faza, 20 de copii sa creasca frumos. Vom selecta pentru faza de pilotare 20 de copii intre 6-10 ani care provin din familii defavorizate si vulnerabile din judetul Cluj care nu au parte nici in familie de acest gen de educatie si care, din cauza mediului si a conditiilor in care traiesc, au inclinatia de a dezvolta agresivitate, intoleranta, limbaj suburban, apetenta pentru kitsch, lipsa bunelor maniere etc. Din pacate, acesti copiii sunt si cei mai expusi riscului de abandon scolar si unui comportament deviant in momentul in care vor deveni adulti.

De ce să donez?

Desi stiu foarte multe despre matematica sau chimie, copii nostri nu inteleg deloc natura umana si nici sa reflecteze asupra sinelui propriu. Vrem sa-i invatam pe acesti copii sa discearna frumosul de urat printr-o educatie estetica, sa-si gestioneze emotiile negative prin terapia prin arta (desen, actorie, dans), sa devina mai toleranti (prin cunoasterea altor civilizatii si culturi), sa se poarte civilizat (prin cursuri de bune maniere).

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Life Education for All

LEFA s-a infiintat in octombrie 2014 din necesitatea unui vis care se cerea implinit. Visul nostru este ca noi si copiii nostri sa traim intr-o lume mai buna. Si pentru ca lumea este formata practic din fiecare dintre noi, contributia fiecaruia dintre noi este esentiala. Iar noi ne-am gandit sa contribuim acolo unde avem competente si unde credem ca schimbarea se poate produce; adica in educatia copiilor si a tinerilor. “Educatie pentru suflet” este un proiect de educatie nonformala dedicat copiilor intre 5-10 ani pe care ne dorim sa-l pilotam pe parcursul unui an scolar si sa dezvoltam intreaga curricula si manualul “Educatie pentru suflet”.