Educație

Experimentez pentru succes

Perioada: 25.11.2015 - 30.11.2016 Activ în Neamt
5,00 Lei
Sumă target: 22510 Lei
Donează

Descriere

Ca urmare a sistemului educaţional actual, tinerii se confruntă cu dificultati in a lua decizii cu privire la cariera pe care să o urmeze. Această situaţie se datorează lipsei de oportunitati care sa-i provoace să se cunoască, să experimenteze, să-şi depăşească limitele în aşa fel încât să înţeleagă ce le place, care le sunt talentele, ce lucruri fac cu plăcere, în ce domeniu ar avea rezultelele cele mai bune.

Actiunile intreprinse in cadrul proiectului vin in sprijinul tinerilor încurajându-i să afle cine sunt cu adevărat prin intermediul metodelor de educaţie nonformală (dans contemporan, teatru, improvizatie, animatie socio-educativa, jonglerie, arta povestirii, facilitare grafică etc).

 

Scopul proiectului

 

- identificarea de către tinerii nemţeni a pasiunilor şi intereselor în aşa fel încât să ştie ce vor să facă pe viitor prin intermediul metodelor de educatie nonformala timp de 12 luni

Cui donez?

Beneficiarii principali ai activităţilor sunt tinerii nemţeni elevi de liceu şi şcoală generală. Activităţile desfăşurate pe parcursul a 12 luni de zile vor fi adresate celor peste 2000 de elevi din oraşul Tg. Neamţ. Poate că tinerii ce locuiesc în localităţi mai mari au de unde să aleagă, au mai multe opţiuni de petrecere a timpului liber în aşa fel încât să ajungă să se cunoască, să ştie ce îi place, încotro vrea să se îndrepte. Însă Tg. Neamţ fiind un oraş mic, nici oportunităţile nu sunt numeroase şi variate. O mare parte a tinerilor sunt persoane cu oportunităţi reduse (probleme financiare, dificultăţi geografice, etnice, sociale, cresc singuri sau cu bunicii pentru că părinţii sunt plecaţi în străinătate).  

 

De ce să donez?

Vrei specialişti care să-şi facă meseria eficient, să fii tratat pe medici pricepuţi, cadrele didactice să-ţi inspire copiii spre o educaţie de elită?

 

  Deciziile luate de tineri ne vor afecta după ce aceştia vor intra pe piaţa muncii.  Putem ajuta tinerii să îşi descopere calităţile şi idealurile.

 Pentru asta este nevoie de ajutorul tinerilor şi al părinţilor care vor un viitor mai bun. Alătură-te nouă.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1387 vizualizări

ONG - Asociatia Puzzle OptimEast

Asociatia promoveaza cultura, turismul, managementul si dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor prin intermediul proiectelor nationale si internationale. A fost infiintata in luna aprilie a anului 2014 pentru a veni in sprijinul comunitatii folosindu-se de educatia nonformala. Prin cele aproximativ 45 de activitati organizatia a reusit sa se faca remacata in randul comunitatii.  

Datorita statusului de care se bucura organizatia poate ajunge la tinerii si copiii de toate varstele pe care ii ajuta sa se dezvolte cat mai eficient. 

Membrii organizatiei sunt persoane pasionate si dornice sa vina in sprijinul comunitatii din care fac parte. Acestea au experienta in lucrul cu tinerii, cu educatia nonformala, rezultatele obtinute in urma activitatilor fiind unul vizibil si favorabil. 

Adresă: Str. Petru Rares, bl. 4, ap. 19, Tg. Neamt
Telefon: 0741195664
Contact: Viorela Chiper