Educație

FLUX - Laborator de studiu al luminii

Perioada: 15.09.2015 - 15.09.2016 Activ la nivel național
365,00 Lei
Sumă target: 50000 Lei
Donează

Descriere

Laboratorul de studiu al luminii aduce inovatia si cercetarea din domeniul luminotehnicii pe bancile facultatilor, mai aproape de studenti, profesori, parteneri si colaboratori, cu scopul de a dezvolta un domeniu neexploatat inca in Romania, dar cu traditie la nivel mondial si premise optimiste la nivel national. Laboratorul este conceput ca un spatiu in care tinerii pasionati de iluminat vor putea lucra cu echipamente moderne din domeniu, vor putea accesa materiale bibliografice de specialitate si vor putea intra in contact cu profesionisti din randul companiilor de top. Acesta va prinde contur in 2016 si va avea o destinatie multipla: sala de clasa renovata si reorganizata conform celor mai noi standarde, spatiu pentru workshopuri, traininguri, evenimente, dezbateri.

Articole externe

Scopul proiectului

ILUMART propune dezvoltarea luminotehnicii la nivel educational, creand specialisti in domeniu si incurajand demersurile de lighting design. Ideea a pornit de la faptul ca partea de luminotehnica este slab exploatata la nivel national, desi la nivel mondial se cunosc numeroase programe de master specific, cat si cursuri.

Cui donez?

Beneficiarii proiectului vor fi pasionatii de domeniul iluminatului, voluntarii Ilumart, care vor sa faca o schimbare în Romania prin facilitarea accesului la inovatie si cunostinte in cadrul formarii educationale, cat si studentii si profesorii Facultatii de Inginerie a Instalatiilor. Mai mult, vor fi initiate proiecte de studiu si cercetare la care vor participa activ studenti, masteranzi, doctoranzi, lighting design-eri si specialisti in domeniu.

De ce să donez?

Domeniul iluminatului este slab exploatat in Romania, mai ales in mediul universitar unde programele de invatamant nu contin cursuri aprofundate pentru studiul acestui sector. Donand, sustineti formarea tinerilor specialisti romani in iluminat.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
4706 vizualizări

ONG - Asociatia ILUMART

Asociația ILUMART este o comunitate de tineri ingineri, designeri, arhitecți și comunicatori reuniți într-o organizație nonprofit al cărei scop este să dezvolte și să promoveze proiecte educaționale, culturale, sociale și profesionale. Acestea sunt menite să ofere soluții aplicate pentru problemele României în domeniul iluminatului și să reflecte preocupările și tendințele europene și mondiale în acest sector.

 
Adresă: Str. Echinocțiului, nr. 45, Sector 5, București
Telefon: +4 0751 025 919
Contact: Mihaela Popescu
Website: www.ilumart.ro