Sanatate

Fii Constient Nu Dependent si Alege Viata

Perioada: 10.01.2023 - 31.12.2023 Activ la nivel național
1000,00 Lei
Sumă target: 50000 Lei
Donează

Descriere

– Obținerea de date privind prevalența consumului diferitelor substanțe psihoactive în rândul populației școlare.
– Promovarea si participarea a cel puțin 80% din participanți la Campania de conștientizare și prevenire împotriva consumului de droguri Media&Online.
– Creșterea influenței factorilor de protecție la vârste mici pentru evitarea sau cel puțin întârzierea debutului consumului de stupefiante si reducerea cazurilor deja existente.
– Dezvoltarea unor atitudini și practici în scopul adoptării unui stil de viață sănătos fără droguri.
– Sensibilizarea și educarea tinerilor în scopul evitării consumului experimental/recreațional de droguri și a trecerii de la acesta la cel regulat.

Articole externe

Scopul proiectului

– Creșterea nivelului de conștientizare și implicare a tinerilor, în campania de prevenire a consumului de droguri, universale, selective și indicate, în scopul întăririi influenței factorilor de protecție și al reducerii factorilor de risc. 

Cui donez?

GRUPUL TINTA este format din toti tinerii cu vârsta de minim 14 ani

Realizarea unui diagnostic a situației care, la rândul ei, să constituie punctul de plecare în modificarea adecvată a acelor factori obiectivi asupra cărora, dacă nu se intervine, vor menține persoanele afectate în situația specială de dezavantaj sau vulnerabilitate personală sau socială.

De ce să donez?

– Un studiu realizat de Agenția Națională AntiDrog pe un eșantion de 3.500 respondenți cu vârsta cuprinsă între 15 – 64 ani, arată că în România se manifestă un consum problematic de heroină, canabis, Ecstasy și cocaină, mai ales la populația tânără (15 – 24 ani). Statisticile arată, pe de altă parte, că vârsta persoanelor care consuma droguri a scăzut la 13 – 14 ani.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
169 vizualizări

ONG - Asociatia Dorna Tismana ADT

SCOP: - Asociația “Dorna Tismana” ADT are drept scop informarea, pregătirea, mobilizarea si implicarea actorilor din spațiul rural/local si zonal/regional in vederea dezvoltării asociative la nivelul comunităților ținta în vederea conservării patrimoniului cultural precum si al creșterii nivelului de trai.

 

Adresă:

Str. . Principala,  nr. 153 orașul Tismana , Jud. Gorj,  România cod poștal 217495

Telefon: 078 4321 121
Contact: Tomoniu Gheorghe Antonio