Sanatate

Fii activ, fii sanatos

Perioada: 21.12.2022 - 31.07.2023 Activ în Bucuresti Buzau Iasi
0 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Vom organiza cursuri de formare online pentru elevii de liceu inclusiv cei cu dizabilități de vedere din București, Buzău și Iași online.

- managementul timpului și planificarea obiectivelor personale,

- gestionarea emoțiilor negative frica, tristețea, furia,

- cum pot animalele de companie să ne îmbunătățească starea de bine,

- terapie asistată de cai pentru copii cu deficiențe de vedere din București, cu îmbunătățire imediată a sănătății fizice și psihice,

 - orientare si mobilitate cu bastonul pentru nevazatori in perechi cu voluntari.

Scopul proiectului

Imbunatatirea starii de bine, a sanatatii tinerilor, inclusiv a celor cu deficiente de vedere, prevenirea anxietatii , depresiei si obezitatii, sedentarismului.

Cui donez?

Copiii si tinerii cu deficiente de vedere, majoritatea au un stil de viata foarte sedentar, viata sociala foarte redusa, petrec mult timp la calculator care ii ajuta sa accesibilizeze informatiile. Au adesea stari de tristete, furie sau frica de mediul inconjurator, se simt neputinciosi de multe ori pentru ca trebuie sa depinda de ajutorul unui insotitor sau ca nu reusesc sa indeplineasca sarcini simple, obisnuite.

Cu toate acestea, sunt perseverenti, talentati, compenseaza pentru acest dezavantaj si reusesc sa aiba rezultate mai bune decat multi copii si tineri din scoli normale si sunt un exemplu si un model pentru ei.

De ce să donez?

Donatia ta va ajuta un tanar nevazator sau cu deficiente de vedere sa sse integreze in comunitate, sa-si controleze starile de tristete, frica, furie, sa se simta ca nu e singur, ca face parte dintr-un grup sau o echipa de voluntari, elevi de liceu ca si el si face activitati fizice impreuna cu ei.

22 vizualizări

ONG - Academia pentru Copii si Tineri ACT

Academia pentru Copii şi Tineri ACT este o asociație non profit formată în 2009 care susține educaţia, voluntariatul şi integrarea socio-profesionalǎ a copiilor şi tinerilor, inclusiv a celor cu dizabilități sau cu oportunități reduse, prevenirea abandonului școlar și a șomajului.

 

Sustine copiii nevazatori prin hipoterapie 2017-2022

Ofera un baston unui copil nevazator si invata-l sa fie independent 2019-2022
Sa punem in practica teoria - practica pentru studentii la psihologie
Dezvoltare personala pentru elevi de liceu din Bucuresti
Cursuri de prim ajutor pentru personalul din scoli

Adresă:

Bucuresti, Bd. Iuliu Maniu. Sector 6

Telefon: 0727282200
Contact: Miruna Baginean