Partener de implementare

Deschis

Educație

Fii activ, fii sanatos

Academia pentru Copii si Tineri ACT

Suma target

65 RON

10.000 RON

2 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Copiii nevazatori sunt dependenti de insotitor, au viata sociala redusa si activitati fizice foarte putine. Organizam activitati fata in fata pentru elevii de liceu inclusiv cei cu dizabilități de vedere din București, Buzău, Cluj și Iași, pentru a-i incuraja sa aiba un stil de viata activ. Teme: -echitatie terapeutica  - orientare si mobilitate cu bastonul,  Cum ghidezi un nevazator.  Copiii nevazatori din Bucuresti, Buzau, Cluj, Iasi primesc donatie bastoane albe. -terapie prin dans si muzica -cum acorzi primul ajutor cu instructori atestati - controlul emoțiilor negative - frica, tristețea, furia - situatii din viata reala -examen, interviu     Proiect sustinut de TELUS International Romania

Detalii proiect

Aria de acoperire

București, Buzău, Cluj, Iași

Perioada donații

22.12.2023 - 31.07.2024

Scopul proiectului

Imbunatatirea sanatatii fizice si psihice a copiilor si tinerilor, inclusiv a celor cu deficiente de vedere, prevenirea anxietatii , depresiei, obezitatii, sedentarismului.

Beneficiarii proiectului

Copiii si tinerii cu deficiente de vedere, majoritatea au un stil de viata foarte sedentar, viata sociala foarte redusa, petrec mult timp la calculator care ii ajuta sa accesibilizeze informatiile. Au adesea stari de tristete, furie sau frica de mediul inconjurator, se simt neputinciosi de multe ori pentru ca trebuie sa depinda de ajutorul unui insotitor sau ca nu reusesc sa indeplineasca sarcini simple, obisnuite. Cu toate acestea, sunt perseverenti, talentati, compenseaza pentru acest dezavantaj si reusesc sa aiba rezultate mai bune decat multi copii si tineri din scoli normale si sunt un exemplu si un model pentru ei.

De ce să donez?

Donatia ta va ajuta copiii nevazatori sau cu deficiente de vedere sa se integreze in comunitate, sa-si controleze starile de tristete, frica, furie, sa se simta ca nu sunt singuri, ca fac parte dintr-un grup sau o echipa de voluntari, elevi de liceu ca si ei, sa simta ca sunt puternici, sunt independenti si se descurca singuri.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Academia pentru Copii si Tineri ACT

Academia pentru Copii şi Tineri ACT este o asociație non profit formată în 2009 care susține educaţia, voluntariatul şi integrarea socio-profesionalǎ a copiilor şi tinerilor, inclusiv a celor cu dizabilități sau cu oportunități reduse, prevenirea abandonului școlar și a șomajului.   Sustine copiii nevazatori prin hipoterapie 2017-2022 Ofera un baston unui copil nevazator si invata-l sa fie independent 2019-2022Sa punem in practica teoria - practica pentru studentii la psihologieDezvoltare personala pentru elevi de liceu din BucurestiCursuri de prim ajutor pentru personalul din scoli