Educație

GRADINI TERAPEUTICE COMUNITARIA

Perioada: 20.08.2021 - 31.12.2021 Activ la nivel național
0 Lei
Sumă target: 8000 Lei

Descriere

Gradina este un spatiu educational si civic cu valente multiple unde se pot aplica cu usurinta si interes notiunile de baza si specifice din matematica, comunicare, orientare in spatiu, cunostinte de botanica si geografie, sfera curriculara devenind din ce in ce mai vasta pe masura ce implicarea si interesul subiectilor creste. Gradina este un spatiu de colaborare, intercunoastere si valorizare interumana in comuniune cu natura.

Articole externe

Scopul proiectului

Proiectul raspunde provocarilor pe care pandemia COVID-19 le-a adus in Romania incluziunii educationale si sociale. Este un model educational inovativ care promoveaza valorile incluziunii sociale. Modelele de design curricular dezvoltate ofera elevilor cu nevoi speciale si fara abilitati necesare vietii cotidiene prin educatie outdoor.

Cui donez?

Asociatia noastra constituita din specialisti ce lucreaza cu copii cu nevoi speciale a reusit in ultimii 5 ani sa vina in sprijinul nevoilor elevilor din Scoala Gimnaziala Speciala Sf. Nicolae intervenind asupra ariilor descoperite privind educatia celor cca 200 de elevi. Printre acestea enumeram introducerea de metode si materiale inovative de lucru (precum artterapia), oferirea suportului specializat pentru identificarea unor surse de finantare extrabugetare, implicarea comunitatii pentru sustinerea cauzelor educatiei pentru toti si pentru fiecare prin voluntariat si campanii:

Artterapie pentru elevii cu dizabilitati severe/asociate

Destine diferite cu sufletele aproape

Parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare

Viitor la cuptor

De ce să donez?

Prin aceasta abordare vom ajuta elevii, cadrele didactice si terapeutii sa aiba alta perspectiva asupra educatiei outdoor si valorizarea invatarii multi, inter si transdisciplinare.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
53 vizualizări

ONG - ASOCIATIA OMNIA COMUNITARIA

Asociatia noastra a reusit in ultimii 6 ani sa vina in sprijinul nevoilor elevilor din Scoala Gimnaziala Speciala Sf. Nicolae din Bucuresti, intervenind asupra ariilor descoperite privind educatia: introducerea de metode si materiale inovative de lucru (precum artterapia), oferirea suportului specializat pentru identificarea unor surse de finantare extrabugetare, implicarea comunitatii pentru sustinerea cauzelor educatiei pentru toti si pentru fiecare prin voluntariat.

 

Adresă:

Bd. Matei Basarab Nr. 88, Bl. L116, Et. 2, Ap. 22, Sector 3 – Bucureşti

Telefon: 021 321 76 21
Contact: Tudorache Loredana Adriana