Educație

Hai sa vorbim

Perioada: 29.01.2021 - 29.01.2026 Activ în Bucuresti Calarasi Giurgiu Ilfov Prahova Sibiu
6070,00 Lei
Sumă target: 25000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul Hai să vorbim! desfășurat de Asociația Centrul Armonia aduce laolaltă specialiști și tineri voluntari care asigură suport elevilor între 10-19 ani  într-o perioadă în care au nevoie să-și cunoască potențialul și să ia decizii importante privind viitorul lor. Astfel, trebuie să aibă oportunitatea de a reflecta şi de a-şi analiza experienţele, de a-şi dezvolta încrederea în propriile abilităţi și a învăța să-și gestioneze emoțiile și impactul experiențelor asupra vieții lor.

Scopul proiectului

Hai să vorbim este program de sănătate mintală și emoțională prin care oferim activități pentru 1000 de elevi cu vârste  10-19 ani, cu scopul îmbunătățirii sănătății mentale, stării de bine psihologice, minimizării expunerii la risc, dezvoltării mecanismelor de coping adaptative, dezvoltării abilităţilor necesare pentru a face alegeri de succes.

Cui donez?

La debutul proiectului avem incheiate parteneriate cu școli și profesori diriginți care asigură accesul a peste 500 de elevi de liceu și gimnaziu, din mediul urban și rural, în mai multe județe ale țării, la modulele de învățare și la serviciile noastre. Numărul instituțiilor partenere este în creștere.

De ce să donez?

Cercetătările arată că schimbările cerebrale din adolescență cresc vulnerabilitatea către depresie și anxietate, astfel peste 70% dintre adolescenți trec prin perioade de depresie și anxietate nediagnosticate, cu efecte asupra relațiilor sociale și performanțelor școlare. În lipsa suportului și sprijinului specializat, apelează la metode nesănătoase de a face față conflictelor interioare: consum de alcool, droguri, tutun, mâncat compulsiv, etc.

3170 vizualizări

ONG - Asociatia Centrul Armonia

Asociația Centrul Armonia este o organizație non-profit care activează în domeniile: educație, social și sănătate. Prin acțiunile noastre, susținem copiii și tinerii fără posibilități pentru a urma un parcurs educațional, prin meditații, ateliere științe distractive, ateliere de dezvoltare personală, consiliere psihologică și vocațională, ateliere de kinetoterapie, nutriție și stil de viață sănătos și training-uri pentru cadre didactice și părinți. De asemenea, îi sprijinim cu resurse educaționale, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente de bază. Ajută-i și tu. Pentru tine. Pentru ei. Pentru viitor. Donează pentru ceea ce contează.

Adresă:

Sos. Vitan-Bârzești, nr. 7D-7E, Corp B, etaj 2, ap 1, sector 4, București

Telefon: 0723334018
Contact: Alexandra Militaru