Educație

INIMUTA - EROU DE POVESTE

Perioada: 01.11.2017 - 31.12.2020 Activ la nivel național
100,00 Lei
Sumă target: 3000 Lei
Donează

Descriere

Motivatie: Dreptul la educatie este fundamental, iar locul in care acest drept TREBUIE EXERCITAT, DE CATRE TOTI COPII – este SCOALA.

Scoala normala este pentru toti copiii! NU, NU ESTE ASA! Din spatele usilor inchise, parintii aud mereu voci, care sustin ca: ”Elevii cu dizabilitati trebuie sa mearga in scolile lor (n.r.scoli speciale  - unde nu beneficiaza, nici pe departe, de o educatie cu sanse egale). Noi nu putem incetini ritmul copiilor sanatosi, capabili de performanta, din cauza lor… ”.

Cate scoli din tara combat incalcarea dreptului la educatie, am aflat noi, prin activitatile Campaniei Nationale ”EXTEMPORAL LA INCLUZIUNE”, trezind in randul elevilor ”sanatosi”, spiritul activismului civic și dorința de a mișca ei lucrurile din loc.

Articole externe

Scopul proiectului

Sensibilizarea elevilor, favorizand acceptarea si respectarea dreptului la educatie al copiilor cu dizabilitati fizice severe si intelect normal, cat si a celor cu cerinte educationale speciale, in scolile normale.

Cui donez?

Fiecare donatie inseamna o carte de povesti inedita, in biblioteca unei scoli din localitatea ta 

Scoala normala este pentru toti copiii! NU, NU ESTE ASA! Din spatele usilor inchise, parintii aud mereu voci, care sustin ca: ”Elevii cu dizabilitati trebuie sa mearga in scolile lor (n.r.scoli speciale  - unde nu beneficiaza, nici pe departe, de o educatie cu sanse egale”. Aceasta este mentalitatea in Romania. 

Argumentele care exclud astazi elevul cu dizabilitati, pot deveni lipsite de valoare in fata sutelor de compuneri primite de la copii, lucrari care asteapta sa devina carti. Elevii au invatat de la ”doamna lor”, semnificatia expresiei ”sanse egala” si, ca adulti, vor aplica ”normalitatea” invatata. 

De ce să donez?

A investi in educatie, poate inseamna: A TIPARI O CARTE PENTRU COPILUL TAU SI SCOALA LUI.

ESTE OK SA FII DIFERIT - o poveste super, pe intelesul copiilor, 64 pg color, care explica prin cuvinte simple, notiuni pe care uneori chiar educatoarele / invatatoarele nu le pot explica pentru a fi intelese. Un material de mare ajutor la activitatile de Educatie pentru societate, unde copiii invata despre prietenie, despre discriminare etc.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
MIHAELA MIHAESCU:
Opinie cititor: Foarte frumos! Mi-a placut! E o poveste super, pe intelesul copiilor. Ati explicat cuvinte care uneori chiar noi, educatoarele,, nu le putem explica ca sa fim intelese.Multumim! Un material de mare ajutor la activitatile noastre de la Educatie pentru societate, unde noi invatam despre prietenie, despre discriminare. Felicitari!😍
18 noiembrie 2017 09:16:40
MIHAELA MIHAESCU:
https://extemporallaincluziuneblog.wordpress.com/2017/11/09/cupa-noi-stim-sa-investim-in-educatie/
10 noiembrie 2017 07:28:54
2800 vizualizări

ONG - Asociatia IHTIS

Fondata de catre o persoana cu dizabilitati fizice asociate, IHTIS s-a vrut a fi inca de la inceput un ideal frumos, neinteles cativa ani, datorita faptului ca NU corespundea tiparului de “ONG care ofera ajutoare”. Perioada 2004 – 2014 a generat o buna experienta in definirea Asociatiei IHTIS, prin care tinerii cu dizabilitati fizice - avand IQ normal – au fost indemnati sa se auto-reprezinte, fiind initiatori si coordonatori ai proiectelor in sfera socio-culturala. Prin varietatea abilitatilor noastre, IHTIS inseamna astazi lupta castigata impotriva discriminarii, constientizare, sensibilizare, socializare. In toate proiectele noastre, auto-reprezentarea este factorul cheie, generand perceptia tinerilor defavorizati ca fiind “Resursa in societate”.

La IHTIS, prin VOLUNTARIAT, transformam orice gand indraznet intr-un proiect de succes.

Adresă:

Sediul social: Sat DUMENI, Comuna GEORGE ENESCU Judetul BOTOSANI. Adresa de corespondenta: BUCURESTI, STR. COVASNA 5, BLOC A5, AP.14, SECTOR 4.

Telefon: 0767732077
Contact: MIHAELA MIHAESCU
Website: http://ihtis.ro/