Social

Imi place sa inot. Ore de recuperare prin miscare si aquaterapie pentru copiii cu autism

Perioada: 14.07.2021 - 11.02.2022 Activ în Bucuresti
0 Lei
Sumă target: 93978 Lei
Donează

Descriere

Prin acest proiect, ne dorim înscrierea a 23 copii cu autism la 368 ședințe de înot (16 sedinte x 23 copii x 4 luni) (perioada 01.10.2021-11.02.2022). Programele de aquaterapie și recuperare prin sport fac parte din procesul complex de recuperare și integrare a copiilor cu autism. Prin această activitate fizică vom forma noi rutine și vom oferi un model de intervenție în care, alături de terapia ABA, copiii vor primi și sprijin pentru o dezvoltare armonioasă bio-psihică.

Asociația Învingem Autismul a sprijinit și alti copii, beneficiari ai centrului în anii anteriori să participe la ședințe de înot,  contribuind la menținerea sănătății lor, reducerea riscului de înec accidental și, de asemenea, încurajând copiii să relaționeze cu ceilalți copii tipici veniți la bazin.

 

Scopul proiectului

Creșterea calității vieții copiilor cu autism prin ore de recuperare prin mișcare și aquaterapie, ca sprijin pentru o dezvoltare armonioasă bio-psihică a copiilor cu autism.

Cui donez?

23 copii/adolescenți cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, diagnosticați cu TSA și alte tulburări de dezvoltare.

Cei 23 de copii frecventează zilnic Centrul de zi de recuperare Învingem Autismul și prezintă tulburări în diverse arii de dezvoltare: comunicare, limbaj, joc, cogniție, interacțiune socială, dezechilibre senzoriale, fixații, autoreglare emoțională, adaptare la stimuli și la activități noi.

De ce să donez?

Pentru a oferi aceste programe de recuperare prin sport și mișcare avem nevoie de sprijin financiar care să ne ajute să acoperim costurile cu antrenori specializati de înot, terapeuți însoțitori și transportul copiilor.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
813 vizualizări

ONG - Asociatia Invingem Autismul

Asociația Invingem Autismul este o organizație neguvernamentală care are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional.

Viziunea noastră este ca România să devină o țară în care drepturile persoanelor cu dizabilități și ale familiilor lor să fie respectate, iar copiii cu autism să aibă acces la servicii de calitate care să crească șansele lor de integrare socială. 

Asociația este acreditată ca furnizor de servicii sociale în condițiile legii, iar din august 2020 serviciul oferit a fost licențiat.

Centrul de zi de recuperare Învingem Autismul susține anul acesta terapia unui număr de 23 de copii. De 3 ani acoperim plata integrală pentru 3 cazuri provenind din familii vulnerabile. Centrul oferă servicii sociale specifice: servicii psihologice - Analiză Comportamentală Aplicată (ABA), servicii de informare și consiliere pentru părinți, grupuri de socializare.

 

 

 

Adresă:

Str. Turnu Măgurele, nr. 17, în cadrul Complexului de Servicii Sociale OMINIS, Sector 4, București

Telefon: 0740122186
Contact: Aurelia Oroviceanu