Partener de implementare

Închis

Social

Imi place sa inot. Ore de recuperare prin miscare si aquaterapie pentru copiii cu autism

Asociatia Invingem Autismul

Suma target

0 RON

93.978 RON

0 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Prin acest proiect, ne dorim înscrierea a 23 copii cu autism la 368 ședințe de înot (16 sedinte x 23 copii x 4 luni) (perioada 01.10.2021-11.02.2022). Programele de aquaterapie și recuperare prin sport fac parte din procesul complex de recuperare și integrare a copiilor cu autism. Prin această activitate fizică vom forma noi rutine și vom oferi un model de intervenție în care, alături de terapia ABA, copiii vor primi și sprijin pentru o dezvoltare armonioasă bio-psihică. Asociația Învingem Autismul a sprijinit și alti copii, beneficiari ai centrului în anii anteriori să participe la ședințe de înot,  contribuind la menținerea sănătății lor, reducerea riscului de înec accidental și, de asemenea, încurajând copiii să relaționeze cu ceilalți copii tipici veniți la bazin.  

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

14.07.2021 - 11.02.2022

Scopul proiectului

Creșterea calității vieții copiilor cu autism prin ore de recuperare prin mișcare și aquaterapie, ca sprijin pentru o dezvoltare armonioasă bio-psihică a copiilor cu autism.

Beneficiarii proiectului

23 copii/adolescenți cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, diagnosticați cu TSA și alte tulburări de dezvoltare. Cei 23 de copii frecventează zilnic Centrul de zi de recuperare Învingem Autismul și prezintă tulburări în diverse arii de dezvoltare: comunicare, limbaj, joc, cogniție, interacțiune socială, dezechilibre senzoriale, fixații, autoreglare emoțională, adaptare la stimuli și la activități noi.

De ce să donez?

Pentru a oferi aceste programe de recuperare prin sport și mișcare avem nevoie de sprijin financiar care să ne ajute să acoperim costurile cu antrenori specializati de înot, terapeuți însoțitori și transportul copiilor.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Invingem Autismul

Asociația Invingem Autismul este o organizație neguvernamentală care are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional. Viziunea noastră este ca România să devină o țară în care drepturile persoanelor cu dizabilități și ale familiilor lor să fie respectate, iar copiii cu autism să aibă acces la servicii de calitate care să crească șansele lor de integrare socială.  Asociația este acreditată ca furnizor de servicii sociale în condițiile legii, iar din august 2020 serviciul oferit a fost licențiat. Centrul de zi de recuperare Învingem Autismul susține anul acesta terapia unui număr de 23 de copii. De 3 ani acoperim plata integrală pentru 3 cazuri provenind din familii vulnerabile. Centrul oferă servicii sociale specifice: servicii psihologice - Analiză Comportamentală Aplicată (ABA), servicii de informare și consiliere pentru părinți, grupuri de socializare.