Educație

In spatele farfuriilor ...

Perioada: 01.07.2021 - 01.01.2030 Activ la nivel național
779,00 Lei
Sumă target: 7379 Lei
Donează

Descriere

"O alimentaţie vegană este probabil singura şi cea mai bună modalitate de a reduce impactul individual asupra mediului, nu doar al gazelor cu efect de seră dar şi al acidificării globale, eutroficării, utilizării terenurilor agricole şi amprentei de apă" Joseph Poore, Universitatea Oxford.

  

Proiectul "In spatele farfuriilor ..." susține tinerii din România în identificarea celor mai bune alegeri alimentare pentru sustenabilitate, sănătate, protejarea mediului și a animalelor.

 

Scopul proiectului

 

Educația tinerilor pentru diminuarea efectelor de incalzire globala cauzate de antroposfera prin imbunatatirea alegerilor alimentare individuale și acțiuni individuale cu impact sistemic, 2021 fiind chiar anul internațional al fructelor și legumelor, declarat de către ONU.

Cui donez?

Donezi pentru pregătirea elevilor pentru problemele reale din societate:

 

  • Sănătate - România ocupă locul 2 la copii născuți obezi în Europa, alimentația vegetală fiind o soluție simplă în detrimentul celei omnivore, deoarece este diluată caloric și nu conține grăsimi dăunătoare

 

  • Mediu - Agricultura cu animale este o principală cauză a încălzirii globale (între 14,5% și 18%) prin GES (Gazele cu Efect de Seră), mai mare decât sectorul de transporturi (doar 14%)! De exemplu, producția a 1kg de carne de vită emite 60 de kg de CO2 atmosferă, iar 1kg de mazăre doar 1kg CO2. 

 

  • Animale: "sacrificarea" inutilă a animalelor "de fermă" - în România, sunt peste 300 de animale sacrificate în fiecare secundă, deși produsele animale furniează doar 18% din caloriile necesare alimentației oamenilor.

De ce să donez?

Deoarece avem experiență și expertiză: am susținut în 2 ani peste 47 de prezentări în 10 școli în fața a peste 1200 de elevi și studenți. 

Suntem primulul și singurul proiect de Humane Education din țară.

 

Cu 1€ susținem 1 elev să conștientizeze efectele hranei și să facă alegeri sustenabile.

 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Teodor Vasile:
Cu ajutorul vostru am ajuns să ținem evenimente (fizic și online) la 667 de tineri în primul semestru al anului școlar 2021-2022. Mulțumim!
joi, 30 decembrie 2021 14:12:05
Teodor Vasile:
Mulțumim pentru susținerea voastră în cadrul concursului de Fapte Bune!
joi, 1 iulie 2021 09:15:24
1722 vizualizări

ONG - Asociatia de Constientizare a Industriei Agricole

Asociația pentru Conștientizarea Industriei Agricole susține tinerii din România în identificarea celor mai bune alegeri alimentare pentru sănătate, sustenabilitate, protejarea mediului și a animalelor.

Asociația pentru Conștientizarea Industriei Agricole creează o lume în care valorile oamenilor de iubire și compasiune față de toate ființele se reflectă în toate activitățile acestora, inclusiv alegerile alimentare.

Adresă:

STR. VETERANILOR NR. 6, BL. M15, SC. 2, AP. 29, SECTOR 6, BUCUREȘTI

Telefon: 0722750492
Contact: Teodor Vasile
Website: www.acia.ong