Partener de implementare

Deschis

Educație

In spatele farfuriilor ...

Asociatia de Constientizare a Industriei Agricole

Suma target

779 RON

7.379 RON

8 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

"O alimentaţie vegană este probabil singura şi cea mai bună modalitate de a reduce impactul individual asupra mediului, nu doar al gazelor cu efect de seră dar şi al acidificării globale, eutroficării, utilizării terenurilor agricole şi amprentei de apă" Joseph Poore, Universitatea Oxford.    Proiectul "In spatele farfuriilor ..." susține tinerii din România în identificarea celor mai bune alegeri alimentare pentru sustenabilitate, sănătate, protejarea mediului și a animalelor.  

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

01.07.2021 - 01.01.2030

Scopul proiectului

  Educația tinerilor pentru diminuarea efectelor de incalzire globala cauzate de antroposfera prin imbunatatirea alegerilor alimentare individuale și acțiuni individuale cu impact sistemic, 2021 fiind chiar anul internațional al fructelor și legumelor, declarat de către ONU.

Beneficiarii proiectului

Donezi pentru pregătirea elevilor pentru problemele reale din societate:   Sănătate - România ocupă locul 2 la copii născuți obezi în Europa, alimentația vegetală fiind o soluție simplă în detrimentul celei omnivore, deoarece este diluată caloric și nu conține grăsimi dăunătoare   Mediu - Agricultura cu animale este o principală cauză a încălzirii globale (între 14,5% și 18%) prin GES (Gazele cu Efect de Seră), mai mare decât sectorul de transporturi (doar 14%)! De exemplu, producția a 1kg de carne de vită emite 60 de kg de CO2 atmosferă, iar 1kg de mazăre doar 1kg CO2.    Animale: "sacrificarea" inutilă a animalelor "de fermă" - în România, sunt peste 300 de animale sacrificate în fiecare secundă, deși produsele animale furniează doar 18% din caloriile necesare alimentației oamenilor.

De ce să donez?

Deoarece avem experiență și expertiză: am susținut în 2 ani peste 47 de prezentări în 10 școli în fața a peste 1200 de elevi și studenți.  Suntem primulul și singurul proiect de Humane Education din țară.   Cu 1€ susținem 1 elev să conștientizeze efectele hranei și să facă alegeri sustenabile.  

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia de Constientizare a Industriei Agricole

Asociația pentru Conștientizarea Industriei Agricole susține tinerii din România în identificarea celor mai bune alegeri alimentare pentru sănătate, sustenabilitate, protejarea mediului și a animalelor.Asociația pentru Conștientizarea Industriei Agricole creează o lume în care valorile oamenilor de iubire și compasiune față de toate ființele se reflectă în toate activitățile acestora, inclusiv alegerile alimentare.