Educație

Invata un copil nevazator sa mearga singur

Perioada: 30.08.2022 - 16.12.2022 Activ în Bucuresti
995,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Ne propunem sa oferim gratuit bastoane pentru copiii nevazatori si sa-i invatam sa le foloseasca in spatii sigure impreuna cu parintii, profesorii, voluntarii, in parc, in scoala, in mall.
Nu le dam doar bastoanele care le sunt atat de necesare, voluntarii nostri petrec ore impreuna cu copiii nevazatori, ii ghideaza, ii invata, ii incurajeaza in spatii deschise, in parc, aceasta fiind o terapie pentru ei. Copiii se simt mai increzatori, incep sa se descurce singuri fara insotitor.
Copiii nevăzători sunt dependenți de un însoțitor și au viață socială și integrare profesională foarte reduse.
Orientarea și mobilitatea cu bastonul alb au scop terapeutic, copiii se simt mai încrezători și dobândesc abilități de viata independenta, merg singuri și au mai mult curaj.
Proiectul continua 2019-2022

Scopul proiectului

Integrarea socio-educativa si profesionala a copiilor si tinerilor nevazatori.

Cui donez?

Copiii nevazatori sunt elevi la scoala sau la liceul pentru deficienti de vedere din Bucuresti cu varste intre 5 si 19 ani.

Copiii sunt foarte talentati, canta cu voce si la diferite instrumente, vorbesc limbi straine, participa la olimpiade de citit rapid in Braille si sunt orientati spre activitati de invatare.

In Bucuresti sunt foarte putini copii nevazatori care stiu si merg cu bastonul alb si din aceasta cauza sunt foarte dependenti de insotitor.

Orientarea cu bastonul alb le va da incredere in sine si vor putea sa se deplaseze singuri in special in spatiile sigure cum sunt parcurile, scoala, mall.

De ce să donez?

Doneaza si ajuta 100 de copii nevazator care invata in Bucuresti, dar sunt din toata tara, sa mearga cu bastonul alb si sa fie independenti.

Bastoanele pentru nevazatori oferite gratuit si cursurile de orientare si mobilitate organizate impreuna cu voluntarii elevi de liceu sau de orice varsta ii vor ajuta sa dobandeasca abilitati de viata independenta si sa fie mai increzatori in fortele proprii.

1127 vizualizări

ONG - Academia pentru Copii si Tineri ACT

Academia pentru Copii şi Tineri ACT este o asociație non profit formată în 2009 care susține educaţia, voluntariatul şi integrarea socio-profesionalǎ a copiilor şi tinerilor, inclusiv a celor cu dizabilități sau cu oportunități reduse, prevenirea abandonului școlar și a șomajului.

 

Sustine copiii nevazatori prin hipoterapie 2017-2022

Ofera un baston unui copil nevazator si invata-l sa fie independent 2019-2022
Sa punem in practica teoria - practica pentru studentii la psihologie
Dezvoltare personala pentru elevi de liceu din Bucuresti
Cursuri de prim ajutor pentru personalul din scoli

Adresă:

Bucuresti, Bd. Iuliu Maniu. Sector 6

Telefon: 0727282200
Contact: Miruna Baginean