Educație

Investim in viitor

Perioada: 25.11.2015 - 24.11.2016 Activ în Bihor
15870,00 Lei
Sumă target: 50000 Lei
Donează

Descriere

Abandonul școlar constituie problema principală. La nivel național, rata abandonului este de 14% cu valori crescute în zonele incluse în harta sărăciei și afectează copiii din familii nevoiașe. Orașul Marghita face parte dintr-o zonă defavorizată din cauza lipsei locurilor de muncă. Precaritatea și lipsa condițiilor de locuit, neglijența și lipsa de responsabilitate a părinților față de aspecte precum sănătatea, igienă, educație, dezvoltare emoțională și morală, comportamente deviante, comportamente elementare vizavi de aspecte precum igiena, valorile morale fundamentale. Astfel nevoia este continuarea studiilor pentru dezvoltarea viitorului adult.

Scopul proiectului

Prevenirea/ scăderea ratei de abandon școlar pentru 40 de copii aflați în situație de risc, prin susținere materială și prin activități de consiliere/ responsabilizare a părinților privind importanța educației instituționale. Prin activitățile propuse vom crește nivelul de conștientizare privind fenomenul de excluziune socială. 

Cui donez?

Grupul tinta vizat

40 de beneficiari de clasele 0-VIII, mediul de proveniență caracterizându-se prin:

  • Familii cu venituri mici;
  • Condiţii de trai precare;
  • Familii cu mulţi copii;
  • Consum de alcool în familie şi agresivitate în familie;
  • Nivel de educaţie scăzut;
  • Familii dezorganizate;
  • Neimplicarea în educaţia copiilor;
  • Familii monoparentale;
  • Familii cu părinți privați de libertate;

De ce să donez?

Donatiile stranse ne vor ajuta sa realizam un program adaptat de recuperare, care sa dezvolte maximal potentialul fizic si psihic al copiilor. Vom asigura masa de pranz beneficiarilor. Ne propune deasemenea si consilierea psihologica a beneficiarilor si a familiilor acestora si reducerea decalajului social, material si afectiv a unui grup de 40 de copii care se afla in situatii de dificultate din acest punct de vedere.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2377 vizualizări

ONG - Fundatia Crestina Elim

Fundata Crestina Elim este o organizate non-guvernamentala, non-profit, care din 1996 militeaza activ pentru protectia copiilor,tinerilor si adultilor aflati in dificultate.
Misiunea FCE este de a obtine progrese marcante privind modul in care oamenii sunt tratati si de a produce schimbari imediate si de durata in viata acestora. Prin programele si activitatile noastre in beneficiul societatii, contribuim la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejam sanatatea si viata, promovam respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare.
Viziunea FCE este o lume mai buna in care fiecarui om ii este respectat dreptul la viata, protectie, dezvoltare si participare.
Adresă: str. N. Balcescu, nr. 79, Marghita, Bihor, 415300
Telefon: 0755160630
Contact: Hebristean Lucian