Partener de implementare

Închis

Educație

Investim in viitor

Fundatia Crestina Elim

Suma target

15.870 RON

50.000 RON

107 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Abandonul școlar constituie problema principală. La nivel național, rata abandonului este de 14% cu valori crescute în zonele incluse în harta sărăciei și afectează copiii din familii nevoiașe. Orașul Marghita face parte dintr-o zonă defavorizată din cauza lipsei locurilor de muncă. Precaritatea și lipsa condițiilor de locuit, neglijența și lipsa de responsabilitate a părinților față de aspecte precum sănătatea, igienă, educație, dezvoltare emoțională și morală, comportamente deviante, comportamente elementare vizavi de aspecte precum igiena, valorile morale fundamentale. Astfel nevoia este continuarea studiilor pentru dezvoltarea viitorului adult.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Bihor

Perioada donații

25.11.2015 - 24.11.2016

Scopul proiectului

Prevenirea/ scăderea ratei de abandon școlar pentru 40 de copii aflați în situație de risc, prin susținere materială și prin activități de consiliere/ responsabilizare a părinților privind importanța educației instituționale. Prin activitățile propuse vom crește nivelul de conștientizare privind fenomenul de excluziune socială. 

Beneficiarii proiectului

Grupul tinta vizat 40 de beneficiari de clasele 0-VIII, mediul de proveniență caracterizându-se prin: Familii cu venituri mici; Condiţii de trai precare; Familii cu mulţi copii; Consum de alcool în familie şi agresivitate în familie; Nivel de educaţie scăzut; Familii dezorganizate; Neimplicarea în educaţia copiilor; Familii monoparentale; Familii cu părinți privați de libertate;

De ce să donez?

Donatiile stranse ne vor ajuta sa realizam un program adaptat de recuperare, care sa dezvolte maximal potentialul fizic si psihic al copiilor. Vom asigura masa de pranz beneficiarilor. Ne propune deasemenea si consilierea psihologica a beneficiarilor si a familiilor acestora si reducerea decalajului social, material si afectiv a unui grup de 40 de copii care se afla in situatii de dificultate din acest punct de vedere.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Crestina Elim

Fundata Crestina Elim este o organizate non-guvernamentala, non-profit, care din 1996 militeaza activ pentru protectia copiilor,tinerilor si adultilor aflati in dificultate. Misiunea FCE este de a obtine progrese marcante privind modul in care oamenii sunt tratati si de a produce schimbari imediate si de durata in viata acestora. Prin programele si activitatile noastre in beneficiul societatii, contribuim la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejam sanatatea si viata, promovam respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare. Viziunea FCE este o lume mai buna in care fiecarui om ii este respectat dreptul la viata, protectie, dezvoltare si participare.