Educație

Mentorat LSRS

Perioada: 04.12.2017 - 31.12.2018 Activ la nivel național
870,00 Lei
Sumă target: 2000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul Mentorat LSRS este un program nonprofit dedicat atat tinerilor elevi studenti romani dornici sa isi continue studiile in strainatate (mentee), cat si celor care au trait aceasta experienta la facultati de renume din lume (mentori). Mentorat LSRS doreste sa valorifice experinenta obtinuta de studentii romani plecati in strainatate. Programul are mentori pregatiti ajute in intocmirea aplicatiilor pentru intrarea in facultati, programe de licenta, masterat sau doctorat. La fel ca toate proiectele LSRS, Mentorat este in totalitate condus de voluntari studenti si absolventi romani ai unor studii in strainatate. Acest proiect nu acorda tratament preferential nici unei universitati si nici unui elev/student, ajutandu-i pe toti sa ajunga la universitatile pe care si le doresc.

Articole externe

Scopul proiectului

Scopul programului Mentorat LSRS este de a crea perechi tineri romani / studenti in strainatate (mentori/mentees) care sa faciliteze procesul de aplicare al elevului/studentului la institutii de invatamant din tara unde mentorul studiaza si pe domenii de interes identice sau asemanatoare cu ale mentorului.

Cui donez?

Elevii si studentii romani interesati sa isi continue studiile in strainatate necesita informatii clare si concrete despre specializarea urmarita. Astfel, prin proiectul Mentorat LSRS, acestia pot primi informatii direct din partea studentilor sau absolventilor de la aceeasi universitate si chiar specializare, despre tot ceea ce implica urmarea unui program de studii in straintate si beneficiile ulterioare. In ultimul an, peste 100 de tineri s-au adresat LSRS cu informatii despre studiul in strainatate, dintre acestia, majoritatea fiind interesati de proiectul Mentorat LSRS si facand ulterior din perechi active de mentori/mentee. Proiectul Mentorat LSRS se desfasorare exclusiv pe baza de voluntariat, fiind gratuit tuturor participantilor interesati.

De ce să donez?

Proiectul Mentorat vine ca un raspuns la interesul elevilor de a-si continua studiile in strainatate. Eforturile voluntarilor ajuta la dezvoltarea proiectului si imbunatatirea promovarii acestui proiect in randul tinerilor romani. Prin realizarea unor sesiuni de informare online si offline (in liceele/universitatile din Romania), tinerii interesati vor avea acces la informatii de calitate, venite direct din partea studentilor/alumnilor.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Andreea Nadaban:
Va multumim tuturor care ne-ati ajutat printr-o donatie! Datorita voua trecem in etapa urmatoare, unde avem in continuare nevoie de sprijinul vostru!: distribuiti informatii despre proiect, alaturati-va ca voluntari LSRS sau faceti o mica donatie catre scopul nostru.
19 decembrie 2017 15:57:54
1660 vizualizări

ONG - Liga Studentilor Romani din Strainatate

Infiintata in 2009, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este o organizatie neguvernamentala, cu peste 13.000 de membri din 50+ tari. Membrii LSRS sunt studenti sau absolventi de studii din strainatate, sau tineri din Romania care doresc sa-si continue studiile in strainatate. LSRS este construita din peste 300 de voluntari activi, in 39 de filiale si reprezentante in intreaga lume.

LSRS este o platforma de networking si sprijin reciproc pentru membrii sai. Prin proiectele educationale (Caravana LSRS si Mentorat LSRS) elevii si studentii sunt sprijiniti in procesul de aplicare la universitati din strainatate, iar prin proiectele de cariera (Hai Acasa! si SMART Internships), acestia sunt incurajati sa se intoarca in tara la finalizarea studiilor, pentru a ajuta la dezvoltarea Romaniei.

Printre cele mai cunoscute evenimente si proiecte organizate de noi amintim Gala Studentilor Romani din Strainatate (luna ianuarie a fiecarui an), Mentorat LSRS, Caravana LSRS, Hai Acasa! si SMART Internships.

 

Adresă:

Strada Siriului, nr. 37, Bl. 19D, sc. 1, et 3 ap 9, sector 1, Bucuresti, Romania

Telefon: 0743070430
Contact: Andreea Nadaban