Educație

Nationalii Romaniei la Campionatul Mondial de Dezbateri

Perioada: 05.12.2016 - 11.08.2017 Activ în Bucuresti
50,00 Lei
Sumă target: 13000 Lei
Donează

Descriere

Echipa nationala de dezbateri reprezinta Romania la cea mai prestigioasa competitie de dezbateri din lume (World Schools Debating Championship).

Echipa de anul acesta este compusa din 9 elevi din 5 orase (Bucuresti, Timisoara, Iasi, Ploiesti si Suceava). Smaranda, Calin, Petre, Mara, Teodor, Miruna, Teodora, Radu si Roxana se vor pregati intens pana la Campionat: vor face antrenamente de dezbateri si discurs aproape in fiecare weekend si vor citi mult despre politica, economie, relatii internationale etc.

Isi propun sa participe la competitii internationale de pregatire in Cehia, Slovacia si Romania pentru a se antrena cot la cot cu marile echipe de dezbateri din lume. Pana acum au obtinut locurile 2 si 3 la Campionatul European de la Hamburg din noiembrie.

Articole externe

Scopul proiectului

Reprezentarea Romaniei la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Liceeni din  Indonezia si popularizarea dezbaterilor intre tinerii din tara.

Cui donez?

Membri lotului național al României sunt 9 elevi din 5 orase ale tarii. Acestia vor trece anul acesta, alaturi de antrenorii lor printr-un proces intensiv de pregatire ce implica mult studiu individual, antrenamente saptamanale si participarea la 4-5 turnee de antrenament în strainatate dar si la Campionatul Mondial din Indonezia între 1 si 11 august 2017.

 

Petre, Teodora, Mara, Teodor, Miruna, Smaranda, Calin, Radu si Roxana sunt in prima faza a lotului largit. In luna ianuarie antrenorii vor selecta 6 dintre ei pentru faza lotului restrans iar in martie-aprilie se va decide echipa finala formata din 5 elevi.

 

Toti acesti tineri ce isi dedica energiile pentru performanta echipei Romaniei sunt nevoiti, cu sprijinul familiilor lor, să se autofinanteze. Tu ii poti sustine!

De ce să donez?

Dezbaterile invata tinerii sa gandeasca singuri si sa isi exprime convingator punctele de vedere.

Te invitam sa donezi pentru ca participarea echipei nationale la Campionatul Mondial reprezinta un castig pentru Romania – atat la nivel international (suntem prezenti la cea mai importanta competitie de dezbateri din lume), dar si la nivel intern – pentru expunerea pe care o vor capata dezbaterile ca instrument educational.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
901 vizualizări

ONG - Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica

Asociația Română de Dezbateri Oratorie și Retorică (ARDOR) și-a propus să dezvolte un cadru în care actualii elevi de liceu și studenți să învețe să devină viitori cetățeni implicați.

ARDOR promovează dezbaterile ca instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public din 1994, anul în care a fost fondată.

ARDOR functionează ca o rețea de 100 de cluburi de dezbateri, coordonate de cele 7 asociații regionale membre: ARDOR Banat, ARDOR Muntenia, ARDOR Transilvania, Asociația de Educație Socială, Disputa, Clubul de Dezbateri Academice Iași și Asociația Română de Gândire și Oratorie.

Adresă:

Soseaua Iancului, nr. 10, Bl. 114B, sc. B, Ap. 50, Sector 2

Telefon: 0723 689 811
Contact: Tenie Cosmin
Website: ardor.org.ro