Partener de implementare

Închis

Educație

Nationalii Romaniei la Campionatul Mondial de Dezbateri

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica

Suma target

2.460 RON

10.000 RON

11 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Echipa națională de dezbateri merge la Campionatul Mondial!  Miruna, Teodor, Dora, Sabina și Diana (5 elevi din București, Iași, Suceava) fac antrenamente de dezbateri și discurs aproape în fiecare weekend și citesc mult despre politică, economie și relații internaționale.  Ei se pregătesc deja din luna noiembrie îndrumați de către echipa de antrenori (Șerban Pitic, Ioana Covei, Andrei Olaru, Vlad Surdea, Eveline Dicu, Victor Ion, Laura Drăgoi și Teodora Munteanu)! Au câștigat deja 2 turnee europene- Bratislava Schools Debating Competition și Nordic Schools Debating Championship(Copenhaga).  Echipa României a ajuns Campioană la categoria English as a Foreign Language a Campionatului Mondial din 2018, ocupând pentru prima dată locul 14 la nivel mondial! Tu îi poți susține!   

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

05.12.2016 - 26.07.2019

Scopul proiectului

Reprezentarea Romaniei la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Liceeni din Colombo, Sri Lanka si popularizarea dezbaterilor intre tinerii din tara. Promovarea tinerilor cu talent și cu potențial din România!

Beneficiarii proiectului

Membrii lotului național al României sunt 5 elevi din 3 orase ale tarii. Acestia vor trece anul acesta, alaturi de antrenorii lor printr-un proces intensiv de pregatire ce implica mult studiu individual, antrenamente saptamanale si participarea la 3 turnee de antrenament în strainatate dar si la Campionatul Mondial din Colombo, Sri Lanka între 23 iulie- 2 august 2019. Miruna, Dora, Teodor, Sabina și Diana sunt echipa României, lotul de excelență în dezbateri.  Toti acesti tineri ce isi dedica energiile pentru performanta echipei Romaniei sunt nevoiti, cu sprijinul familiilor lor, să se autofinanteze. Tu ii poti sustine!

De ce să donez?

Donează pentru această echipă de tineri talentați, muncitori și pentru antrenori lor, care lucrează exclusiv voluntar cu ei, pentru ca ei să poată reprezenta România cu cinste și fără bariere financiare, la cel mai înalt nivel al dezbaterilor! Acest proiect este sustenabil numai câtă vreme există oameni, firme și insituții care îl țin în viață cu sprijinul lor financiar!

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica

  Asociația Română de Dezbateri Oratorie și Retorică (ARDOR) și-a propus să dezvolte un cadru în care actualii elevi de liceu și studenți să învețe să devină viitori cetățeni implicați. ARDOR promovează dezbaterile ca instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public din 1998, anul în care a fost fondată. ARDOR functionează ca o rețea de 100 de cluburi de dezbateri, coordonate de cele 6 asociații regionale membre: Asociația Cluburilor de Dezbateri din Vest, ARDOR Muntenia, AGORA Debate, Asociația de Educație Socială, Asociația de Comunicare, Oratorie, Retorică și Dezbateri  și Asociația Română de Gândire și Oratorie.