Social

O sansa pentru o viata independenta

Perioada: 04.12.2017 - 30.04.2018 Activ în Sibiu
2397,00 Lei
Sumă target: 25000 Lei
Donează

Descriere

Serviciile sociale din Romania nu au o procedura de integrare a tinerilor care apartin grupurilor vulnerabile. Acesti tineri au nevoie de sprijin pentru a face trecerea de la scoala la munca, de cursuri de recalificare si antreprenoriat, care ar trebui sa fie oferite printr-o infrastructura de scoli tehnice locale si centre de dezvoltare care sa raspunda nevoilor lor. Prin acest proiect, aproximativ 200 de tineri din Medias vor avea sansa la viata independenta. Scopul acestuia este de a completa serviciile oferite de Asociatia Phoenix Speranta prin infiintarea unui complex de servicii de sustinere a integrarii sociale prin renovarea unei cladiri care va fi transformata intr-o structura de economie sociala si construirea unei unitati locative pentru trai independent.

Articole externe

Scopul proiectului

Scopul acestui proiect este de a integra socio-profesional 200 de tineri din grupuri vulnerabile prin dezvoltarea unui complex de servicii sociale: O cladire va fi renovata si va gazdui o structura de economie sociala si un centru de formare profesionala si va fi construita o unitate locativa pentru a gazdui pana la 30 de tineri vulnerabili.

Cui donez?

Prin proiectul O sansa pentru o viata independenta aproximativ 200 de tineri din Medias vor beneficia de cele doua cladiri si vor participa la activitatile din cadrul proiectului. Tinerii sunt selectati din baza de date a Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Medias, avand varste cuprinse intre 16-25 de ani. Acestia apartin unor categorii vulnerabile: tineri cu dizabilitati, tineri de etnie roma aflate in situatie de risc ridicat, tineri fara studii si fara loc de munca, tineri in risc de saracie extrema, proveniti din familii monoparentale. Dintre acestia: 170 vor participa la diferite formari si workshop-uri, in vederea integrarii pe piata muncii, iar 30 vor locui in apartamentele sociale

De ce să donez?

200 de tineri (16-25 de ani) din Medias care apartin unor categorii vulnerabile (tineri cu dizabilitati, de etnie roma aflati in situatie de risc ridicat, tineri in risc de saracie extrema, proveniti din familii monoparentale) vor avea sansa unei vieti independente prin renovarea unei cladiri care va gazdui o structura de economie sociala si un centru de formare profesionala si construirea unei cladiri cu 15 apartamente sociale.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
John THerka:
Tot timpul vom primi actualizările și ghidurile seriale turcesti subtitrate in romana. Fiecare corp va fi acum entuziasmat și îi va plăcea să urmărească seriale tucesti subtitrat online pe clicksud.
<a href="https://clicksud.us/">vlad clicksud</a>.
marți, 19 octombrie 2021 18:27:46
8502 vizualizări

ONG - Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in aproape 70 de tari, cu misiunea de a eradica locuirea precara, o problema cu care se confrunta jumatate din populatia tarii. Dreptul la o locuinta decenta este considerat de Organizatia Natiunilor Unite unul dintre drepturile fundamentale ale omului. De 21 de ani in Romania, Habitat for Humanity construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin activitatea sa, Habitat for Humanity a sprijinit peste 19.000 de oameni prin proiectele de construire si reabilitare de locuinte. Peste 50.000 de persoane au fost sprijinite prin participarea la traininguri si programe de eficienta energetica, preventie si raspuns la dezastre. Peste 32.000 de voluntari au lucrat pana acum pe santierele organizatiei.

Adresă:

Strada Naum Ramniceanu, nr. 45 A, et. 1, ap. 3, 011616 – sector 1, Bucuresti, Romania

Telefon: 021 311 30 25
Contact: Bianca Constantin
Website: www.habitat.ro