Educație

Observator astronomic online pentru public

Perioada: 01.02.2021 - 31.10.2022 Activ la nivel național
520,00 Lei
Sumă target: 50000 Lei
Donează

Descriere

Astronomia este un domeniu fascinant atât pentru copii cât și pentru adulți. Ea ne permite să pătrundem în adâncurile marii mașinării cosmice a timpului unde „mii de ani i-au trebuit luminii să ne-ajungă”. În mod tradițional, pentru a observa cerul avem nevoie de acces la un telescop, însă prin proiectul nostru Observator astronomic online pentru public vom aduce astronomia în casa fiecăruia, pasionații și curioșii putând observa în direct planete, stele, nebuloase și galaxii direct de pe telefonul mobil sau de la calculatorul personal. Acest lucru se va realiza prin transmisiuni live de către membrii SRPAC ce vor răspunde și întrebărilor celor prezenți.

Mai jos vedeți un filmuleț explicativ realizat în cadrul proiectul ArheoAstroExploratorium finanțat prin fondul ȘtiințescuTimișoara.

 

Scopul proiectului

Scopul proiectului este acela de a aduce astronomia în direct în casele fiecărui curios sau pasionat de misterele cerului, lucru nemaiîntâlnit până acum în România. Concret, vom instala lângă Timișoara un observator de tip dom controlabil la distanță și un astrograf (telescop dedicat observațiilor fotografice) rapid pentru transmisiuni live.

Cui donez?

Fondurile vor ajunge în cadrul organizației noastre dar beneficiarii veți fi voi, părinți, tineri, copii, prin accesul liber la primul observator astronomic online din România. În această perioadă în care totul migrează spre online iar tinerii doresc informația mai repede și mai concis, noi putem oferi acces spre astronomia altfel, de acasă, online și interactiv.

De ce să donez?

În ultimii ani am demonstrat că putem realiza proiecte deosebite prin transmisiuni live, cursuri de astronomie și acțiuni cu publicul. Din păcate fondurile disponibile prin proiectele educaționale sunt limitate și nu ne permit să realizăm obiectivul propus în acest proiect. De aceea avem nevoie de voi, de pasionații de știință, tehnologie care vreți să contribuiți la educația nonformală din România deschizând orizonturile tinerilor noștri.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
5018 vizualizări

ONG - Societatea Romana pentru Astronomie Culturala

Societatea Română pentru Astronomie Culturală (SRPAC) este o organizație ce are ca scop promovarea astronomiei culturale, adică a interferenței științei astronomiei cu domeniul cultural, istoric, social, artistic, arhitectural și etnografic precum și a științelor conexe. Sprijinim și organizăm în acest sens evenimente de popularizare, tabere de astronomie, expediții și studii, precum și proiecte cultural-științifice.

Adresă:

Str. Principala Nr 95A3, sat Dragsina, comuna Cheveresu Mare, Timis.

Telefon: 0745376795
Contact: Marc Frincu