Partener de implementare

Închis

Educație

Observator astronomic online pentru public

Societatea Romana pentru Astronomie Culturala

Suma target

520 RON

50.000 RON

12 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Astronomia este un domeniu fascinant atât pentru copii cât și pentru adulți. Ea ne permite să pătrundem în adâncurile marii mașinării cosmice a timpului unde „mii de ani i-au trebuit luminii să ne-ajungă”. În mod tradițional, pentru a observa cerul avem nevoie de acces la un telescop, însă prin proiectul nostru Observator astronomic online pentru public vom aduce astronomia în casa fiecăruia, pasionații și curioșii putând observa în direct planete, stele, nebuloase și galaxii direct de pe telefonul mobil sau de la calculatorul personal. Acest lucru se va realiza prin transmisiuni live de către membrii SRPAC ce vor răspunde și întrebărilor celor prezenți. Mai jos vedeți un filmuleț explicativ realizat în cadrul proiectul ArheoAstroExploratorium finanțat prin fondul ȘtiințescuTimișoara.  

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

01.02.2021 - 31.10.2022

Scopul proiectului

Scopul proiectului este acela de a aduce astronomia în direct în casele fiecărui curios sau pasionat de misterele cerului, lucru nemaiîntâlnit până acum în România. Concret, vom instala lângă Timișoara un observator de tip dom controlabil la distanță și un astrograf (telescop dedicat observațiilor fotografice) rapid pentru transmisiuni live.

Beneficiarii proiectului

Fondurile vor ajunge în cadrul organizației noastre dar beneficiarii veți fi voi, părinți, tineri, copii, prin accesul liber la primul observator astronomic online din România. În această perioadă în care totul migrează spre online iar tinerii doresc informația mai repede și mai concis, noi putem oferi acces spre astronomia altfel, de acasă, online și interactiv.

De ce să donez?

În ultimii ani am demonstrat că putem realiza proiecte deosebite prin transmisiuni live, cursuri de astronomie și acțiuni cu publicul. Din păcate fondurile disponibile prin proiectele educaționale sunt limitate și nu ne permit să realizăm obiectivul propus în acest proiect. De aceea avem nevoie de voi, de pasionații de știință, tehnologie care vreți să contribuiți la educația nonformală din România deschizând orizonturile tinerilor noștri.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Societatea Romana pentru Astronomie Culturala

Societatea Română pentru Astronomie Culturală (SRPAC) este o organizație ce are ca scop promovarea astronomiei culturale, adică a interferenței științei astronomiei cu domeniul cultural, istoric, social, artistic, arhitectural și etnografic precum și a științelor conexe. Sprijinim și organizăm în acest sens evenimente de popularizare, tabere de astronomie, expediții și studii, precum și proiecte cultural-științifice.