Educație

Priveste cu inima - Educatie pentru copiii nevazatori

Perioada: 15.07.2021 - 31.08.2021 Activ la nivel național
1390,00 Lei
Sumă target: 100000 Lei
Donează

Descriere

Ce îți amintești când privești înapoi în viața de școlar? Sala de clasă, tabla pe care scriai cu emoții, dar mai ales catedra. Catedra la care stătea acel profesor. 

 

Profesorul binevoitor, care îți explica cu răbdare nemăsurată fiecare lucru nou. Profesorul care te ghida în procesul de învățare cu atenție și devotament. 

 

Pentru că nu pot vedea la tablă, copiii nevăzători au nevoie de o tablă personală - un desen reliefat pe care să pună mâna - și de un profesor care să le ghideze mâna pe ceea ce ating. 

 

Copiii cu deficiențe vizuale sunt dependenți de profesor când vine vorba de materii bazate pe grafice precum matematica, geografia sau biologia. Această dependență fizică le restrânge domeniile de activitate și joburile la care au acces ca adulți.

Scopul proiectului

Un copil nevăzător ajunge să studieze o materie doar 5 min într-o oră, atât cât îi poate fi profesorul alături. Din septembrie, vrem să punem la dispoziție celor 3000 de copii din România o aplicație Android care replică experiența de învățare de la școală - un profesor virtual care descrie audio desene reliefate.

Cui donez?

Donația ta va ajunge la acel copil care prin natura lui, învață la internat, departe de căldura familiei sale 9 luni în fiecare an. Acel copil care învață doar 5 minute pe oră. Acel copil care nu are acum șanse să se specializeze în subiecte STEM precum matematica, fizica, chimia sau biologia deoarece nu poate studia acasă. 

 

În România, sunt 3.000 de astfel de copii. Toți acești copii vor avea acum la îndemână noi soluții pentru învățare: propriul lor manual cu desene interactive care se autodescriu audio și un profesor personal ce este disponibil oricând au nevoie de ghidaj.

 

Donezi pentru accesul facil la educație a copiilor cu deficiențe de vedere.

De ce să donez?

Donezi pentru ca elevii nevăzători să aibă acces egal la informație/educație. Dacă profesorii nu pot să ofere timp suficient fiecărui elev în parte pentru a înțelege materialul tactil de la lecție, noi venim cu posibilitatea ca fiecare elev să învețe de unul singur, de oriunde, graficele pedagogice folosite de profesori la clasă. Donezi pentru a crea o aplicație asistent virtual pe Android care va suplini prezența profesorului.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
3152 vizualizări

ONG - Asociatia pentru Dezvoltare Urbana

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană este o organizaţie non-guvernamentală din România fondată în 2009, a cărei misiune este să găsească soluţii la unele probleme ale comunităţii pentru o dezvoltare durabilă a acesteia. Obiectivele principale sunt încurajarea inovării şi modernizării prin punerea în aplicare a proiectelor noastre şi iniţierea unor programe care pot servi drept exemplu în diferite domenii ale dezvoltării umane.

Adresă:

Str. Stirbei Voda, nr. 158, bl. 23 A, et 2, ap 7, sector 1

Telefon: 0722 594 485
Contact: Dan Patzelt
Website: www.procivic.ro