Partener de implementare

Închis

Educație

Priveste cu inima - Educatie pentru copiii nevazatori

Asociatia pentru Dezvoltare Urbana

Suma target

1.390 RON

100.000 RON

33 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Ce îți amintești când privești înapoi în viața de școlar? Sala de clasă, tabla pe care scriai cu emoții, dar mai ales catedra. Catedra la care stătea acel profesor.    Profesorul binevoitor, care îți explica cu răbdare nemăsurată fiecare lucru nou. Profesorul care te ghida în procesul de învățare cu atenție și devotament.    Pentru că nu pot vedea la tablă, copiii nevăzători au nevoie de o tablă personală - un desen reliefat pe care să pună mâna - și de un profesor care să le ghideze mâna pe ceea ce ating.    Copiii cu deficiențe vizuale sunt dependenți de profesor când vine vorba de materii bazate pe grafice precum matematica, geografia sau biologia. Această dependență fizică le restrânge domeniile de activitate și joburile la care au acces ca adulți.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

15.07.2021 - 31.08.2021

Scopul proiectului

Un copil nevăzător ajunge să studieze o materie doar 5 min într-o oră, atât cât îi poate fi profesorul alături. Din septembrie, vrem să punem la dispoziție celor 3000 de copii din România o aplicație Android care replică experiența de învățare de la școală - un profesor virtual care descrie audio desene reliefate.

Beneficiarii proiectului

Donația ta va ajunge la acel copil care prin natura lui, învață la internat, departe de căldura familiei sale 9 luni în fiecare an. Acel copil care învață doar 5 minute pe oră. Acel copil care nu are acum șanse să se specializeze în subiecte STEM precum matematica, fizica, chimia sau biologia deoarece nu poate studia acasă.    În România, sunt 3.000 de astfel de copii. Toți acești copii vor avea acum la îndemână noi soluții pentru învățare: propriul lor manual cu desene interactive care se autodescriu audio și un profesor personal ce este disponibil oricând au nevoie de ghidaj.   Donezi pentru accesul facil la educație a copiilor cu deficiențe de vedere.

De ce să donez?

Donezi pentru ca elevii nevăzători să aibă acces egal la informație/educație. Dacă profesorii nu pot să ofere timp suficient fiecărui elev în parte pentru a înțelege materialul tactil de la lecție, noi venim cu posibilitatea ca fiecare elev să învețe de unul singur, de oriunde, graficele pedagogice folosite de profesori la clasă. Donezi pentru a crea o aplicație asistent virtual pe Android care va suplini prezența profesorului.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia pentru Dezvoltare Urbana

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană este o organizaţie non-guvernamentală din România fondată în 2009, a cărei misiune este să găsească soluţii la unele probleme ale comunităţii pentru o dezvoltare durabilă a acesteia. Obiectivele principale sunt încurajarea inovării şi modernizării prin punerea în aplicare a proiectelor noastre şi iniţierea unor programe care pot servi drept exemplu în diferite domenii ale dezvoltării umane.