Social

Programul ACASA

Perioada: 01.09.2004 - 31.01.2014 Activ în Bucuresti
2090,00 Lei
Sumă target: 10560 Lei
Donează

Descriere

Obiectivul Programului ACASĂeste să furnizeze familiilor şi femeilor singure adăpost temporar şi suport psiho-social (asistenţi sociali şi psihologi) nu doar în cadrul unui mediu sigur, ci şi prin împuternicirea persoanelor să facă alegeri şi să ia preia controlul asupra propriilor vieţi. Scopul nostru este să permitem oamenilor să trăiască independent în comunitate. De menţionat este valoarea socială implicată: ne costă doar  €1.60 de beneficiar pe zi pentru a furniza aceste servicii prin care (re)înscriem copiii la şcoală, (re)încadrăm pe piaţa forţei de muncă părinţii, iar ulterior familiile au posibilitatea de a se (re)întoarce în propriul cămin.

De ce să donez?

Donând suma de 10 lei poţi ajuta un copil să meargă la şcoală şi să aibă un loc sigur unde să crească, iar donând suma de 20 lei poţi oferi unei familii monoparentale (unei mame şi unui copil) să aibă acces la servicii psiho-sociale de suport, reintegrare pe piaţa muncii şi acces la educaţie.
1374 vizualizări

ONG - Asociatia Casa Ioana

Casa Ioana este cea mai importantă organizaţie nonprofit lider din Bucureşti pentru familiile care se confruntă cu lipsa de locuinţă. Serviciile noastre funcţionează zilnic cu scopul de a ajuta aceste persoane în a reuşi să îşi îmbunătăţească la un nivel considerabil calitatea vieţii. Organizaţia a fost înfinţată conform legislaţiei române în anul 1995 iar în anul 2005, având în vedere schimbările survenite în climatul economic, dar şi a schimbărilor demografice, ne-am îndreptat atenţia către activităţi desfăşurate pentru familii cu copii şi femei singure vulnerabile deoarece acestea sunt private adesea de resursele necesare pentru a  depăşi viaţa în stradă.

Adresă: Sos. Oltenitei, nr. 39-41, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 021 332 63 90
Contact: Dinu Nicoleta