Sanatate

Sustine si tu primul spital de refugiati

Perioada: 04.07.2017 - 31.12.2017 Activ în
11177,00 Lei
Sumă target: 30000 Lei
Donează

Descriere

ADRA România dorește să sprijine înființarea primului spital ADRA care se construiește acum într-o tabără de 35.000 de refugiați lângă Erbil, capitala Kurdistanului. Spitalul va acoperi nevoile medicale ale unei populații de 100.000 de persoane în regiune.

Acești refugiați sunt cei mai necăjiți oameni din fostele zone ocupate de ISIS (în special Mosul – fostul Ninive) și care nu au avut puterea să fugă din calea războiului. Asistența medicală și psihologică este cea mai mare urgență.

 

Scopul proiectului

Sprijinirea în achiziționarea echipamentelor necesare desfășurării activității spitalului.
Un prim transport a fost realizat în prima săptămână a lunii august și urmează al doilea transport la începutul lunii noiembrie, printr-un grup de voluntari care se vor deplasa în locația spitalului.

Cui donez?

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, prin proiectul ”Speranță pentru imigranți” recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru câți mai mulți bărbați, femei și copii.

 

De ce să donez?

Lista echipamentelor necesare:
1. 50 de lenjerii pentru paturi;
2. EKG;
3. Monitoare;
4. Defibrilatoare;
5. Termometre;
6. Tensiometre;
7. Stetoscoape;
8. Truse intervenție chirurgie;
9. Ecograf;
10. Aspiratoare secreții;
11. Injectomate;
12. Feșe;
13. Tărgi rigide;
O altă nevoie urgentă și importantă este un fotoliu stomatologic complet. Acesta poate fi și la mâna a doua, dar să fie într-o stare foarte bună.

4590 vizualizări

ONG - AGENTIA ADVENTISTA PENTRU DEZVOLTARE, REFACERE SI AJUTOR

ADRA România este o organizaţie neguvernamentală şi nonprofit, care are ca obiect de activitate ajutorarea persoanelor aflate în dificultate de pe întreg cuprinsul ţării.

Din noiembrie 2003, ADRA România a devenit membru al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale şi pentru Protecţia Copilului (FONPC).

Răspunsul prompt cu care ADRA a intervenit la nevoile oamenilor de pe întreg globul, i-a conferit, în 1997, statutul de membru consultativ în Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC).

ADRA este una dintre cele mai răspândite organizaţii non-guvernamentale din lume, cu o prezenţă activă în 125 de ţări, şi se conduce după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebire de ordin rasial, etnic, politic sau religios.

Adresă: B-dul Pache Protopopescu No. 85, Sector 2 Bucuresti, Romania, Cod 021401
Telefon: +40212525117
Contact: Daniel Nedelcu
Website: www.adra.ro