Partener de implementare

Închis

Sanatate

Sustine si tu primul spital de refugiati

AGENTIA ADVENTISTA PENTRU DEZVOLTARE, REFACERE SI AJUTOR

Suma target

92.000 RON

50.000 RON

720 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

ADRA Romania sprijina primul spital ADRA care s-a construit intr-o tabara de refugiati langă Mosul, în nordul Irakului. Spitalul acopera nevoile medicale ale unei populatii de 100.000 de refugiați ce trăiesc in corturi de aproximativ 3 ani de zile. Acesti refugiati sunt cei mai necajiti oameni din fostele zone ocupate de ISIS (in special Mosul – fostul Ninive) si care nu au avut puterea sa fuga din calea razboiului. Asistenta medicala si psihologica este cea mai mare urgenta.  

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

04.07.2017 - 28.02.2018

Scopul proiectului

Sprijinirea in achizitionarea echipamentelor necesare desfasurarii activitatii spitalului.Un prim transport a fost realizat August 2017, iar al doilea transport in luna Noiembrie 2017. A treia etapa a proiectului consta in achizitionarea unei AMBULANȚE pentru a inlesni accesul refugiatilor la asistenta medicala.

Beneficiarii proiectului

Spitalul ADRA din Irak este sprijinit de ADRA Romania prin donatiile trimise si activitatiile realizate de voluntarii care s-au deplasat in regiunea taberei de refugiati. ADRA Romania, prin proiectul ”Speranta pentru imigranti”, recunoste umanitatea in aceasta criza a refugiatilor, cat si valoarea fiecarui om implicat. Prin faptul ca drepturile omului sunt respectate si se actioneaza cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situatii complexe si fragile. Prin activitatile sale specifice, ADRA doreste minimalizarea impactului acestei situatii coplesitoare si de nesuportat pentru cati mai multi barbati, femei si copii.  

De ce să donez?

Spitalul pentru refugiati din tabara Hasan Sham U2 este singurul spital pentru aproximativ 100.000 de refugiati din zona. Alte spitale se afla in Erbil, insa e dificil, chiar imposibil pentru refugiati sa primeasca ingrijiri medicale acolo fiindca este trecere de frontiera intre Irak si Kurdistan. Existenta unei ambulante in dotarea spitalului ar facilita accesul refugiatilor din zona la servicii medicale.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

AGENTIA ADVENTISTA PENTRU DEZVOLTARE, REFACERE SI AJUTOR

ADRA România este o organizaţie neguvernamentală şi nonprofit, care are ca obiect de activitate ajutorarea persoanelor aflate în dificultate de pe întreg cuprinsul ţării. Din noiembrie 2003, ADRA România a devenit membru al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale şi pentru Protecţia Copilului (FONPC). Răspunsul prompt cu care ADRA a intervenit la nevoile oamenilor de pe întreg globul, i-a conferit, în 1997, statutul de membru consultativ în Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC). ADRA este una dintre cele mai răspândite organizaţii non-guvernamentale din lume, cu o prezenţă activă în peste 130 de ţări, şi se conduce după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebire de ordin rasial, etnic, politic sau religios.