Social

T.O.T. Terapie Ocupationala pentru Tineri

Perioada: 05.12.2016 - 01.01.2024 Activ în Vâlcea
825,00 Lei
Sumă target: 12000 Lei
Donează

Descriere

Din anul 2006 Fundaţia ,,Inimă pentru inimă” deţine o seră de legume, amenajata în cartierul Copăcelu din Ramnicu Valcea construită cu sprijinul unui partener extern. Timp de 10 ani, aceasta a fost administrată şi îngrijită de mai multe generaţii de copii aflaţi în casele de tip familial, asigurând acestora, pe tot parcursul anului, necesarul de legume proaspete folosite în meniul lor zilnic. Totodată, grădinăritul a avut un rol terapeutic, cu efecte calmante şi beneficii asupra stării de sănătate psihică, dar a fost şi un spaţiu de dezvoltare a unor abilităţi şi cunoştinţe practice.

Scopul proiectului

Strângere sumei de 12000 lei pentru reabilitarea serei amenajate în Râmnicu Vâlcea, cartier Copăcelu pe terenul aflat în administrarea Fundației “Inimă pentru Inimă

Cui donez?

30 de copii și tineri beneficiari ai programelor sociale derulate de Fundația „Inima pentru Inima” din Râmnicu Vâlcea.

De ce să donez?

Prin revitalizarea serei de legume, proiectul serveşte următoarelor scopuri: facilitarea relaţionării, crearea ambianţei pentru simpla bucurie a clipei, calmarea, stimularea senzorială, anxietatea. Grădinăritul încurajează mişcarea în aer liber, uşurează comunicarea şi cooperarea în echipă,dezvoltă asumarea şi responsabilizarea şi menţinerea în condiţii optime asupra culturilor.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
7057 vizualizări

ONG - Fundatia Inima pentru Inima

 

Fundaţia Inima pentru Inimă este o organizaţie nonprofit infiinţată în 1997, în Municipiul Râmnicu Vâlcea, cu scopul principal de a sprijini copiii şi tinerii din sistemul de protectie a copilului aflat in dificultate, prin intervenţie directă, prin promovarea drepturilor copiilor şi tinerilor, contribuind astfel la îmbunătăţirea vieţii lor

Oferim servicii sociale pentru copii și tineri, dezvoltăm și aplicăm conceptul de economie socială, promovăm voluntariatul social în rândul tinerilor, sustinem si sprijinim dezvoltarea comunităților în care lucrăm. Activitatea noastră se extinde pe întreg teritoriul României, Fundația Inimă pentru Inimă derulând proiecte de-a lungul timpului în judeţe precum Vâlcea, Brăila, Tulcea,Constanța, Buzău, Brașov, Sibiu, Teleorman, Bucureşti.

 

 
Adresă:

Sediul social: Râmnicu Vâlcea, strada General Magheru, nr. 9, bloc F, scara A, apt. 9, județul Vâlcea

Sediul operativ: Râmnicu Vâlcea, strada General Magheru, nr. 8, bloc S1, scara C, apt. 17, județul Vâlcea

Telefon: +40250736307
Contact: Ec. Lidia Dobre - președinte
Website: www.ipi.ro