Partener de implementare

Închis

Social

T.O.T. Terapie Ocupationala pentru Tineri

Fundatia Inima pentru Inima

Suma target

825 RON

12.000 RON

8 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Din anul 2006 Fundaţia ,,Inimă pentru inimă” deţine o seră de legume, amenajata în cartierul Copăcelu din Ramnicu Valcea construită cu sprijinul unui partener extern. Timp de 10 ani, aceasta a fost administrată şi îngrijită de mai multe generaţii de copii aflaţi în casele de tip familial, asigurând acestora, pe tot parcursul anului, necesarul de legume proaspete folosite în meniul lor zilnic. Totodată, grădinăritul a avut un rol terapeutic, cu efecte calmante şi beneficii asupra stării de sănătate psihică, dar a fost şi un spaţiu de dezvoltare a unor abilităţi şi cunoştinţe practice.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Vâlcea

Perioada donații

05.12.2016 - 01.01.2024

Scopul proiectului

Strângere sumei de 12000 lei pentru reabilitarea serei amenajate în Râmnicu Vâlcea, cartier Copăcelu pe terenul aflat în administrarea Fundației “Inimă pentru Inimă

Beneficiarii proiectului

30 de copii și tineri beneficiari ai programelor sociale derulate de Fundația „Inima pentru Inima” din Râmnicu Vâlcea.

De ce să donez?

Prin revitalizarea serei de legume, proiectul serveşte următoarelor scopuri: facilitarea relaţionării, crearea ambianţei pentru simpla bucurie a clipei, calmarea, stimularea senzorială, anxietatea. Grădinăritul încurajează mişcarea în aer liber, uşurează comunicarea şi cooperarea în echipă,dezvoltă asumarea şi responsabilizarea şi menţinerea în condiţii optime asupra culturilor.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Inima pentru Inima

  Fundaţia Inima pentru Inimă este o organizaţie nonprofit infiinţată în 1997, în Municipiul Râmnicu Vâlcea, cu scopul principal de a sprijini copiii şi tinerii din sistemul de protectie a copilului aflat in dificultate, prin intervenţie directă, prin promovarea drepturilor copiilor şi tinerilor, contribuind astfel la îmbunătăţirea vieţii lor Oferim servicii sociale pentru copii și tineri, dezvoltăm și aplicăm conceptul de economie socială, promovăm voluntariatul social în rândul tinerilor, sustinem si sprijinim dezvoltarea comunităților în care lucrăm. Activitatea noastră se extinde pe întreg teritoriul României, Fundația Inimă pentru Inimă derulând proiecte de-a lungul timpului în judeţe precum Vâlcea, Brăila, Tulcea,Constanța, Buzău, Brașov, Sibiu, Teleorman, Bucureşti.