Social

The playful land

Perioada: 05.12.2016 - 01.06.2023 Activ în Vâlcea
1440,00 Lei
Sumă target: 11000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul presupune realizarea unei camere de terapie prin joc pentru copiii cu nevoi speciale. Terapia prin joc este o metoda alternativa ce porneste de la ideea ca jocul reprezinta limbajul copiilor. Prin joc ei isi exprima emotiile și preocuparile. Tehnica este binevenita in recuperarea acestor copii, dat fiind faptul ca de cele mai multe ori acesti copii au tulburari de comportament, iar aceasta tehnica ajuta la exprimarea sentimentelor de teama, furie intr-o maniera libera. Aici copiii vor invata sa comunice și sa isi modifice comportamentul intr-un mod adecvat.

In acesta camera copiii iau diverse roluri ale persoanelor semnificative din viata lor și creeaza diverse scenarii la care tot ei gasesc raspunsuri.

 

Scopul proiectului

Scopul proiectului

11000 lei pentru crearea unei camere adaptate terapiei centrate pe joc.

Cui donez?

Camera terapeutica vine in ajutorul a 10 copii care se afla in plasament la Fundatia Inima pentru Inima – Centrul de Socializare și Reintegrare Socio-Profesională Copăcelu din Râmnicu Vâlcea si a altor 10 copii care se afla ân cadrul Centrului de Integrare Profesională din Ocnele Mari

De ce să donez?

Dorim sa abordam terapia prin joc deoarece  este potrivită copiilor care au dificultati emotionale și comportamentale, insa nu se opreste doar la acestia. Tehnica ofera posibilitatea copiilor de a explora și de a se deschide cat mai mult, fara a avea teama de a fi criticati sau etichetati. Se creaza o atmosfera de lucru adaptata nevoilor si problemelor unice ale fiecarui copil, totul intr-un mediu securizant, oferind copilului controlul.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Cristina Glont:
Sustineti proiectul! Fiecare copil poate fii fericit! Terapia prin joc este o tehnica benefica pentru acesti copii! Jocul este limbajul copilului, iar jucăriile cuvintele lui!
vineri, 9 decembrie 2016 00:00:15
8285 vizualizări

ONG - Fundatia Inima pentru Inima

 

Fundaţia Inima pentru Inimă este o organizaţie nonprofit infiinţată în 1997, în Municipiul Râmnicu Vâlcea, cu scopul principal de a sprijini copiii şi tinerii din sistemul de protectie a copilului aflat in dificultate, prin intervenţie directă, prin promovarea drepturilor copiilor şi tinerilor, contribuind astfel la îmbunătăţirea vieţii lor

Oferim servicii sociale pentru copii și tineri, dezvoltăm și aplicăm conceptul de economie socială, promovăm voluntariatul social în rândul tinerilor, sustinem si sprijinim dezvoltarea comunităților în care lucrăm. Activitatea noastră se extinde pe întreg teritoriul României, Fundația Inimă pentru Inimă derulând proiecte de-a lungul timpului în judeţe precum Vâlcea, Brăila, Tulcea,Constanța, Buzău, Brașov, Sibiu, Teleorman, Bucureşti.

 

 
Adresă:

Sediul social: Râmnicu Vâlcea, strada General Magheru, nr. 9, bloc F, scara A, apt. 9, județul Vâlcea

Sediul operativ: Râmnicu Vâlcea, strada General Magheru, nr. 8, bloc S1, scara C, apt. 17, județul Vâlcea

Telefon: +40250736307
Contact: Ec. Lidia Dobre - președinte
Website: www.ipi.ro