Partener de implementare

Închis

Social

The playful land

Fundatia Inima pentru Inima

Suma target

1.440 RON

11.000 RON

8 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Proiectul presupune realizarea unei camere de terapie prin joc pentru copiii cu nevoi speciale. Terapia prin joc este o metoda alternativa ce porneste de la ideea ca jocul reprezinta limbajul copiilor. Prin joc ei isi exprima emotiile și preocuparile. Tehnica este binevenita in recuperarea acestor copii, dat fiind faptul ca de cele mai multe ori acesti copii au tulburari de comportament, iar aceasta tehnica ajuta la exprimarea sentimentelor de teama, furie intr-o maniera libera. Aici copiii vor invata sa comunice și sa isi modifice comportamentul intr-un mod adecvat. In acesta camera copiii iau diverse roluri ale persoanelor semnificative din viata lor și creeaza diverse scenarii la care tot ei gasesc raspunsuri.  

Detalii proiect

Aria de acoperire

Vâlcea

Perioada donații

05.12.2016 - 01.06.2023

Scopul proiectului

Scopul proiectului 11000 lei pentru crearea unei camere adaptate terapiei centrate pe joc.

Beneficiarii proiectului

Camera terapeutica vine in ajutorul a 10 copii care se afla in plasament la Fundatia Inima pentru Inima – Centrul de Socializare și Reintegrare Socio-Profesională Copăcelu din Râmnicu Vâlcea si a altor 10 copii care se afla ân cadrul Centrului de Integrare Profesională din Ocnele Mari

De ce să donez?

Dorim sa abordam terapia prin joc deoarece  este potrivită copiilor care au dificultati emotionale și comportamentale, insa nu se opreste doar la acestia. Tehnica ofera posibilitatea copiilor de a explora și de a se deschide cat mai mult, fara a avea teama de a fi criticati sau etichetati. Se creaza o atmosfera de lucru adaptata nevoilor si problemelor unice ale fiecarui copil, totul intr-un mediu securizant, oferind copilului controlul.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Inima pentru Inima

  Fundaţia Inima pentru Inimă este o organizaţie nonprofit infiinţată în 1997, în Municipiul Râmnicu Vâlcea, cu scopul principal de a sprijini copiii şi tinerii din sistemul de protectie a copilului aflat in dificultate, prin intervenţie directă, prin promovarea drepturilor copiilor şi tinerilor, contribuind astfel la îmbunătăţirea vieţii lor Oferim servicii sociale pentru copii și tineri, dezvoltăm și aplicăm conceptul de economie socială, promovăm voluntariatul social în rândul tinerilor, sustinem si sprijinim dezvoltarea comunităților în care lucrăm. Activitatea noastră se extinde pe întreg teritoriul României, Fundația Inimă pentru Inimă derulând proiecte de-a lungul timpului în judeţe precum Vâlcea, Brăila, Tulcea,Constanța, Buzău, Brașov, Sibiu, Teleorman, Bucureşti.