Sport

VOLUNTAR IN CARPATI

Perioada: 01.05.2014 - 31.12.2019 Activ la nivel național
22817,00 Lei
Sumă target: 120000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul este dedicat celor care ar dori să schimbe atmosfera cluburilor cu aerul curat, imobilitatea fotoliului cu urcuşul spre vârfuri, stressul civilizaţiei cu tihna serilor lângă focul de tabară, singuratatea relaţiilor virtuale cu camaraderia reală a prietenilor cu chip şi suflet. Pentru confortul şi siguranţa lor lucrăm la refacerea potecilor de munte astfel incât, în final, principalele puncte de interes turistic să poată fi atinse pe trasee marcate iar creasta Carpaţilor să poată fi parcursă pe „banda roşie”. 

După succesul primilor ani de la lansare proiectul va continua în 2019 cu alţi peste 1000 de kilometri de poteci refăcute în Munții Fagaras, Piatra Craiului, Leaota, Postavaru, Piatra Mare, Grohotis, Ciucas,Bucegi.

Articole externe

Scopul proiectului

120 000 lei - pentru refacerea a 1000 km de infrastructură turistică din Munții Fagaras, Piatra Craiului, Leaota, Postavaru, Piatra Mare, Grohotis, Ciucas, Bucegi care vor prezenta condiţii optime de siguranţă şi confort pentru ca 10 000 de turişti să-i străbată.

Cui donez?

Proiectul va avea ca beneficiari turiştii ce vor dori să străbată crestele masivelor muntoase cuprinse in plan, micile comunităţi montane aflate în aria şi în imediata apropiere a ariei ce urmează a fi remarcată, dar şi mediul înconjurător. Refacerea unor trasee vechi, lăsate în paragină, va avea o influenţă benefică asupra mediului prin:
- încurajarea mişcării, ce are ca efect reducerea poluării;
- utilizarea unor trasee deja consacrate ce conduce la evitarea construirii de noi trasee şi agresiuni necontrolate asupra mediului;
- reducerea braconajului şi a defrişărilor ilegale prin includerea unor zone de interes pentru exploatatorii forestieri în circuitul turistic şi, implicit, în atenţia opiniei publice.

De ce să donez?

Donează pentru că fiecare leu înseamnă sănătate pentru mii de tineri ce vor călca pe aceste cărări în confort şi sigurantă! Pentru că fiecare 400 de lei investiţi înseamnă 1000 de metri de poteca refăcută!  Donează pentru că Munţii Carpaţi au nevoie de tine! Să îi iubeşti, să îi aperi, să îi simţi aproape!

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
20183 vizualizări

ONG - ASOCIATIA MONTANA CARPATI

Din anul 2008, Asociaţia Montană Carpaţi reuneşte iubitori ai muntelui şi ai naturii.

             

Asociaţia gestionează patru programe în domenii esenţiale pentru atingerea scopului său:

 

Voluntar în Carpaţi - refacerea infrastructurii turistice montane;

Prin munţi cu AMC- ture de prezentare a Carpaţilor româneşti;

Iniţiere la înălţime - ateliere de introducere în sporturile montane;

Şi muntele e o şcoală - educaţie eco-montană pentru tineri de varstă şcolară.

Adresă:

Aleea Barajul Sadului, nr.1, bl. N5, sc.1, ap. 10, cam.1, sector 3 București, Romania

Telefon: 0722381995
Contact: Marius Adrian Coviltir