Partener de implementare

Închis

Sport

VOLUNTAR IN CARPATI

ASOCIATIA MONTANA CARPATI

Suma target

28.020 RON

140.000 RON

586 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Proiectul este dedicat celor care ar dori să schimbe atmosfera cluburilor cu aerul curat, imobilitatea fotoliului cu urcuşul spre vârfuri, stressul civilizaţiei cu tihna serilor lângă focul de tabară, singuratatea relaţiilor virtuale cu camaraderia reală a prietenilor cu chip şi suflet. Pentru confortul şi siguranţa lor lucrăm la refacerea potecilor de munte astfel incât, în final, principalele puncte de interes turistic să poată fi atinse pe trasee marcate corect.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

01.05.2014 - 01.01.2022

Scopul proiectului

140 000 lei - pentru  a contribui la refacerea a 200 km de infrastructură turistică din Munții Carpați care vor prezenta condiţii optime de siguranţă şi confort pentru ca 10 000 de turişti să-i străbată.

Beneficiarii proiectului

Proiectul va avea ca beneficiari turiştii ce vor dori să străbată crestele masivelor muntoase cuprinse in plan, micile comunităţi montane aflate în aria şi în imediata apropiere a ariei ce urmează a fi remarcată, dar şi mediul înconjurător. Refacerea unor trasee vechi, lăsate în paragină, va avea o influenţă benefică asupra mediului prin:- încurajarea mişcării, ce are ca efect reducerea poluării;- utilizarea unor trasee deja consacrate ce conduce la evitarea construirii de noi trasee şi agresiuni necontrolate asupra mediului;- reducerea braconajului şi a defrişărilor ilegale prin includerea unor zone de interes pentru exploatatorii forestieri în circuitul turistic şi, implicit, în atenţia opiniei publice.

De ce să donez?

Donează pentru că fiecare leu înseamnă sănătate pentru mii de tineri ce vor călca pe aceste cărări în confort şi sigurantă! Pentru că fiecare 700 de lei investiţi înseamnă 1000 de metri de poteca refăcută!  Donează pentru că Munţii Carpaţi au nevoie de tine! Să îi iubeşti, să îi aperi, să îi simţi aproape!

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

ASOCIATIA MONTANA CARPATI

Din anul 2008, Asociaţia Montană Carpaţi reuneşte iubitori ai muntelui şi ai naturii.               Asociaţia gestionează patru programe în domenii esenţiale pentru atingerea scopului său:   Voluntar în Carpaţi - refacerea infrastructurii turistice montane; Prin munţi cu AMC- ture de prezentare a Carpaţilor româneşti; Iniţiere la înălţime - ateliere de introducere în sporturile montane; Şi muntele e o şcoală - educaţie eco-montană pentru tineri de varstă şcolară.