Partener de implementare

Închis

Educație

ABANDONUL SCOLAR CA PROBLEMA SOCIALA

O PARTE DIN RAI

Suma target

175 RON

50.000 RON

4 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Cauzele abandonului şcolar sunt multiple, acesta reprezentând o expresie şi o rezultantă a unei duble situaţii de inadaptare. Este vorba, pe de o parte, despre „inadaptarea elevului la activitatea de învăţare realizată în mediul şcolar dar şi extraşcolar” şi, pe de altă parte, despre „inadaptarea şcolii la factorii interni (biologici, psihologici) şi externi (socio-economici, socio-culturali)”.   Fiecare abandon are o istorie personală şi socială legată de modul cum se aplică diferenţiat principiul dezvoltării. 

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

08.05.2016 - 31.12.2017

Scopul proiectului

Scopul acestui proiect este de a diminua rata fenomenului de abandon scolar si de a încuraja copii si tinerii defavorizati de a-si continua studiile, pentru a-i ajuta să se realizeze pe plan profesional si apoi pe plan financiar.

Beneficiarii proiectului

Timpul liber, capital valoros în dezvoltarea copilului. "Nu te odihneşti pentru ceea ce ai făcut, ci pentru ceea ce vei face…"

De ce să donez?

Ne propunem o educatie de calitate, o dezvoltare armonioasa intr-un mediu prielnic, utilizand strategii si tactici corespunzatoare pentru a stimula la cel mai inalt nivel motivatia copiilor. Fiecare grupa va cuprinde maximum 8 copii, repartizati la un pedagog, care va consemna in registrul grupei obiectivele atinse si comportamentul copiilor. La acestea se vor adauga urmatoarele activitati precum ivatarea limbii engleze si altele.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

O PARTE DIN RAI

Asociaţia are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea şi coordonarea de activităţi din punct de vedere economic, social, educaţional, cultural, ecologic, turistic.