Partener de implementare

Închis

Social

Abilitatile Conteaza

Fundatia Motivation Romania

Suma target

2.756 RON

10.000 RON

47 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Dupa instalarea dizabilitatii locomotorii prin accident sau afectiune medicala, vietile celor care ajung sa se deplaseze in scaunul rulant sunt grav afectate de lipsa din sistemul public a informatiilor, echipamentelor si serviciilor de viata independenta. Lasate sa se descurce singure, multe persoane au nevoie adesea de ani de zile pentru a accepta dizabilitatea si a-si recastiga independenta. Motivation este singura organizatie din Romania care ofera serviciile de mobilitate necesare, cu ajutorul unor instructori care sunt la randul lor utilizatori de fotolii rulante. Din 2018, dorim sa introducem kitul „Abilitatile Conteaza” – un instrument inovator, care ofera informatii si instrumente de baza - in pachetul de servicii necesare reluarii unui trai independent in scaun rulant.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Argeș, Bihor, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vâlcea

Perioada donații

29.11.2017 - 28.02.2018

Scopul proiectului

Cu ajutorul donatorilor la Bursa Binelui, ne propunem sa finantam 50 de kit-uri Abilitatile Conteaza pentru utilizatorii de scaune rulante. Cu ajutorul kit-urilor, aceste persoane vor primi informatii si instrumente de baza necesare mentinerii sanatatii si independentei in scaunul rulant.

Beneficiarii proiectului

Fundatia Motivation Romania este o organizatie nonprofit infiintata in 1995. Pana in prezent, am redat mobilitatea si speranta intr-un trai independent la peste 20.000 de copii si adulti cu dizabilitati din Romania. Suntem singura organizatie din tara care ofera instruire pentru trai independent cu ajutorul unor instructori care sunt la randul lor persoane active in scaun rulant. Promovam crearea de  comunitati incluzive pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii prin consultanta pentru accesibilitate, sprijin pentru angajare si demonstratii ale abilitatilor sportive ale celor in scaune rulante. Din noiembrie 2017 derulam campania #PeBune? pentru eliberarea locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilitati din centre comerciale si alte spatii publice.

De ce să donez?

Doneaza si arata ca Abilitatile Conteaza! Donatia ta ajuta Motivation sa ofere fiecaruia dintre cei 50 de incepatori in ale deplasarii in scaunul rulant informatiile si obiectele de baza, care sa ii ajute sa invete sa se deplaseze independent, sa isi intretina scaunul rulant, sa previna escarele si infectiile urinare care le-ar putea amentina viata și sa aiba incredere in propriile abilitati.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Motivation Romania

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România.  Serviciile pe care le oferim acoperă o gamă largă de nevoi ale persoanelor cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor in fotoliu rulant.