Partener de implementare

Închis

Social

Arterra - Proiect de terapie prin arta pentru copiii din centrele de plasament

Asociatia PlaYouth

Suma target

0 RON

40.000 RON

0 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Arterra este un proiect de terapie prin artă pentru copiii din centrele de plasament. Prin artă copiii se exprimă cel mai ușor și ne dorim să creăm un context pentru ei în care să se simtă în siguranță și în care care să își descopere și să își exprime emoțiile, pentru a le înțelege ca fiind normale și firești.Exprimarea sănătoasă a emoțiile le vine în ajutor pentru a avea o viață cu mai multă armonie în care să poate integra mai ușor diferte aspecte ale personalității lor. De asemenea, exprimarea emoțiile îi va ajuta să se integreze mai bine în societate.  

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

15.06.2021 - 15.07.2021

Scopul proiectului

Dorim să ajungem la 100 de copii care vor trece prin 10 ședințe de terapie prin artă alături de traineri specializați. Fiecare copil va primi o cutie magică în care va avea materialele necesare pentru magie – adică a exprima ceea ce simt în diferite moduri – pictură, sculptură, do it yourself, creativitate și muzică.

Beneficiarii proiectului

Donatiile ajung la Asociatia PlaYouth - care coordoneaza proiectul Arterra. Credem în educația prin joc și joacă iar misiunea noastră este să aducem arta și bucuria în educația copiilor. Încă de la primele activități în centre de plasament am conștientizat nevoia copiilor de a-și înțelege emoțiile și de a le gestiona în avantajul lor. Pentru aceasta este nevoie de ateliere cu continuitate și structurate confrom nevoilor lor.

De ce să donez?

Copiii din centrele de plasament se confruntă cu rana abandonului datorită contextului în care se află. Din diferite motive, părinții i-au lasat la centru, pentru o perioadă sau pentru totdeauna. Pe lângă rana abandonului, pe care o pot purta cu ei toată viața, se confruntă și cu stereotipuri sociale de care sunt, de cele mai multe ori, conștienți. Donând pentru proiectul ArtTherra vei contribui la viitorul mai bun al acestor copii.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia PlaYouth

PlaYouth s-a născut din dorinţa de a aduce joaca şi bucuria în educaţia copiilor, dar și de a crea o legătură mai puternică între aceștia și părinţii lor. Îi încurajăm să-şi dezvolte sănătos relaţia părinte-copil. PlaYouth se gândește la copilărie ca la cea mai frumoasă perioadă a vieţii, fapt pentru care merită să păstrăm magia, distracţia, imaginaţia şi spiritul de explorator în lumea ei. Organizăm atât ateliere, cursuri, şi programe de educaţie alternativă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani, cât și ateliere și tabere care îi implică și pe părinţii lor.Activităţile desfăşurate pentru copii au rolul de a-i ajuta să aibă încredere în ei, să comunice mai uşor, să interacţioneze cu alţi copii, să-şi dezvolte creativitatea, să se joace învăţând şi să-şi descopere pasiunile şi talentele. Activităţile dedicate copiilor şi părinţilor au rolul de a-i apropia pe aceştia, de a-i ajuta să se cunoască mai bine şi a interacţiona natural şi liber.