Partener de implementare

Închis

Social

Ateliere de teatru de papusi

Asociatia Benefacto

Suma target

1.605 RON

10.000 RON

23 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Cehu Silvaniei este un orasel cu o populatie de circa 7000 de locuitori, situat intr-o zona defavorizata. Pe fondul problemelor socio-economice ale zonei, numarul de copii abandonati este foarte mare. In Centrul Social Multifunctional Cehu Silvaniei sunt 109 copiii din toate grupele de varsta. Cel mai apropiat teatru de papusi fiind la Cluj Napoca, micutii au acces rar la spectacole de teatru de papusi. Stim cat de mare este efectul produs de teatrul de papusi, cate coarde poate face aceasta sa vibreze in sufletul celor mici.Prin acest proiect ne propunem nu doar organizarea de spectacole, ci si de ateliere de teatru de papusi pentru copii. Activitatea de interpretare mareste copiilor capacitatea de observatie, memorie, creativitate.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

01.01.2017 - 31.08.2017

Scopul proiectului

10 000 de lei - pentru a sustine ateliere si spectacole de teatru de papusi timp de 3 luni pentru copiii din Centrul Social Multifunctional Cehu Silvaniei.

Beneficiarii proiectului

In centrul de la Cehu sunt acum 112 copii, din toate grupele de varsta si toti adora spectacolele de teatru de papusi. Dintre ei, 66 eligibili din punct de vedere al varstei pentru a participa la atelierele de teatru.

De ce să donez?

Teatrul poate fi o metoda de educatie si invatamant eficienta.Cu ajutorul papusilor oferim copiilor exemple clare, ili putem face sa distinga binele de rau. Dorim nu doar organizarea de spectacole, ci si de ateliere de teatru de papusi pentru copii. Micii actori invata sa se concentreze, sa tina seama de ceilalti colegi de echipa, sa indrageasca literatura.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Benefacto

Am inceput cu o vizita la Centrul de Plasament Cehu Silvaniei si un mail catre prieteni. E-mailul a circulat, atingand sufleteste zeci de prieteni si facand noi prieteni, totul pentru ei: copiii din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei.Din lipsa de fonduri, copiii primeau scutece de unica folosinta o data pe saptamana, in restul timpului fiind schimbati cu scutece din panza, care le provocau rani. De atunci asiguram scutece de unica folosinta, hainute, incaltaminte si jucarii pentru micuti. In centrul de la Cehu sunt acum 112 copii, din toate grupele de varsta, iar noi incercam sa le facem viata un pic mai buna.In 2012 mai facut un pas si am infiintat Asociatia Benefacto, ca forma organizata de ajutor a copiilor abandonati din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei, dar si ca platforma  pentru alte proiecte viitoare dedicate copiilor abandonati sau defavorizati.