Partener de implementare

Închis

Antreprenoriat social

Brutaria MamaPan

CPE-Centrul Parteneriat pentru Egalitate

Suma target

1.030 RON

40.000 RON

10 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Brutaria MamaPan este un proiect de economie sociala, in care lucreaza mame singure sau mame care au mai mult de 2 copii. Am pornit in acest proiect de la nevoia de a oferi sprijin mamelor singure, cu risc de excluziune sociala si din dorinta de a crea un produs natural, viu, ca pe vremuri pe care sa il putem oferi in mod responsabil comunitatii. Brutaria produce paine si produse de patiserie modelate manual, cu maia naturala, fara drojdie, conservanti si amelioratori. MamaPan are si un program de donatii zilnice pentru familii in dificultate si copii din centre de zi, pe care il implementam cu ajutorul Kaufland Romania.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

05.12.2016 - 28.02.2018

Scopul proiectului

Femeile vulnerabile social isi gasesc si isi pastreaza cu dificultate un loc de munca. Scopul proiectului este (re)integrarea socio-profesionala a 3 femei aflate in situatii de vulnerabilitate sociala (mame singure/cu mai multi copii, femei de etnie roma, femei peste 45 de ani) care vor fi angajate in cadrul brutariei timp de un an.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarele vor fi 3 femei aflate in situatii dificile de viata, cu risc mare de excluziune sociala, care isi gasesc cu dificultate un loc de munca - mame care isi cresc singure copiii sau mame cu mai mult de 2 copii in intretinere, femei de etnie roma, femei peste 45 de ani, fara calificare profesionala, care locuiesc in Bucuresti sau in localitatile din apropiere.

De ce să donez?

Accesul la un loc de munca adaptat situatiei particulare a mamelor singure si a femeilor cu mai multi copii reprezinta prima solutie pentru a evita marginalizarea acestora. Oferind salarii decente, un mediu de lucru prietenos, un program de lucru atipic pentru domeniul panificatiei, ca sa permita angajatelor sa-si gestioneze problemele din familie, brutaria MamaPan a schimbat in bine pana acum viata a 7 femei si ne dorim ca numarul lor sa creasca

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

CPE-Centrul Parteneriat pentru Egalitate

CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate promovează, din 2002, egalitatea de gen și drepturile femeilor, susținând, prin programele sale, redefinirea statutului şi îmbunătăţirea condiţiei femeii în România. Pe parcursul anilor, ne-am dezvoltat expertiza în activități precum cercetare, campanii de conștientizare și prevenire, informare și formare pe diferite tematici specifice mandatului, advocacy. Beneficiarii activităților noastre sunt fete și femei aflate în diferite situații de vulnerabilitate, profesori, educatori și copii din licee, școli și grădinițe, persoane din instituții publice centrale și locale, organizații neguvernamentale, companii private, public larg.