Partener de implementare

Închis

Educație

Cazuri sociale la centrul Exista Speranta

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare

Suma target

635 RON

22.000 RON

7 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Centrul de zi „Există Speranță” este prima facilitate din România specializată pentru copiii cu epilepsie de vârstă preșcolară, oferindu-le șansa de a beneficia în siguranță de educație, de terapiile necesare (ședințe de logopedie, kinetoterapie, consiliere psihologică, terapie prin artă, terapie ocupațională, PECS etc.) și de programe de socializare. Pe lângă copiii ale căror familii vor putea susține costurile participării la programe și terapii, dorim să primim la centru și copii care au diagnostic primar de epilepsie și provin din familii cu venituri mai modeste. Fondurile obținute vor fi alocate exclusiv pentru aceste cazuri sociale – 5 copii la programul de zi și 5 la ședințele de terapie.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

09.11.2014 - 31.12.2015

Scopul proiectului

Creșterea capacității de integrare a copiilor cu epilepsie și a șanselor la o viață cât mai apropiată de normalitate pot fi obținute oferindu-le programe pentru propria dezvoltare și generând o atitudine adecvată a societății cu privire la această boală și drepturile copiilor afectați de ea.

Beneficiarii proiectului

Fondurile obținute vor fi folosite pentru a finanța participarea pe o perioadă de 12 luni a 10 copii cu epilepsie reprezentând cazuri sociale la activitățile centrului de zi „Există Speranță”. Pentru cazurile sociale vor fi 5 locuri pentru programul de zi și 5 pentru programe de terapie destinate unor copii externi centrului. În plus, acestora li se vor adăuga ca beneficiari membri ai familiilor - grup de suport pentru mame/tați, ședinte de psihoterapie individuală pentru părinți, ateliere de joacă și socializare cu frații și prietenii etc.

De ce să donez?

            Boala nu ține cont de condiția socială. De aceea, prin acest proiect dorim să oferim șansa de a fi încadrați într-o colectivitate și în același timp de a beneficia de terapiile necesare și copiilor care provin din familii ale căror venituri nu ar putea acoperi costurile.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare a fost înființată în 2012 de două mame ale unor copii cu Sindrom Dravet, împreună cu un medic neurolog pediatru. Printre obiectivele organizației se numără creșterea gradului de cunoaștere a Sindromului Dravet și a altor forme de epilepsie, îmbunătățirea accesului de metode moderne de diagnostic și tratament, susținerea familiilor afectate. De asemenea, asociația își propune să faciliteze accesul la terapiile de care au nevoie copiii cu forme grave de epilepsie, prin deschiderea unor centre specializate.