Partener de implementare

Închis

Educație

Centrul SAFE Siguranta Aparare Fericire Eliberare

Asociatia Cultural Sociala Economica Christiana

Suma target

50 RON

30.000 RON

1 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Centru de informare si consiliere, iar activitatea se va desfasura in 2 incaperi ( 50 metri patrati)de la Punctul de lucru din Piatra Neamt. Incaperile sunt dotate cu mobilier adecvat activitatii de consiliere juridical si psihologica (birouri, calculatoare conectate la internet, telefon, canapea, etc). Vor fi alocate urmatoarele resurse umane: 1asistent social,1 psiholog, 1 medic, 1consilier juridic - voluntar, 1preot – voluntar

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

05.12.2016 - 15.02.2017

Scopul proiectului

Organizarea unui centru de prevenire si instruire in activitatea antitrafic de persoane, cu rol de a organiza campanii de informare privind apararea drepturilor omului in raport cu prevederile legii 678/2001 cu modificarile si completarile ulterioare, si de facilitare a accesului la servicii sociale pentru victimele traficului de persoane.   

Beneficiarii proiectului

Grupul tinta va fi reprezentat de catre 800 copii- tinerii cu varste cuprinse intre 10 – 19 ani, 100 cadre didactice(diriginti/consilieri educativi), 50 asistenti medicali, 10 medici, 15 avocati/magistrati. Demografic – Varsta 10- 65 ani incluzand aici: copii, tineri, parinti, bunici, specialisti;sexul: masculin si femin;educatia: peste clasa a V-a, dar de obivei victimele traficului de persoane provin din randul persoanelor care a abandonat sistemul de educatie, de timpuriu, din varii motive;venitul: se stie ca situatia sociala precara este un factor favorizant, dar victime pot cadea si persoane cu o situatie materiala buna, dar care nu au informatii cu privire la tehnicile de racolare ale traficantilor 

De ce să donez?

Din raportarile din doua proiecte anterioare  si din minutele evenimentelor organizate, a rezultat nevoia de a infiinta un centru dedicat si de a organiza sesiuni de informare pe tema traficului de persoane, de a coopta reprezentanti ai comunitatii in genul acesta de activitati, fiind un fenomen care ne poate afecta pe toti si prevenirea este cu atat mai importanta cu cat o victima a traficului de persoane, este greu recuperata de societate.  

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Cultural Sociala Economica Christiana

 Asociatia Cultural Social Economica Christiana este o organizație neguvernamentală  nonprofit, ce are ca scop promovarea, sprijinirea, realizarea si coordonarea de activitati care sa contribuie la dezvoltarea regiunii Neamt, judetele invecinate, a Romaniei si cetatenilor ei din punct de vedere economic, social, educational, cultural, ecologic, turistic, consilierea si asistenta socio-educativa a tuturor categoriilor de persoane defavorizate, promovarea educatiei formale si informale pentru toate categoriile de varsta, promovarea si apararea drepturilor si libertatilor omului, sustinerea culturii si sportului, promovarea principiului competentei, a policalificarii si mobilitatii profesionale, educarea populatiei spre caritate, voluntariat si ridicarea nivelului moral al societatii.