Partener de implementare

Închis

Educație

Copiii din Bucsani - aproape de Bucuresti, departe de civilizatie

Fundatia Scheherazade

Suma target

2.530 RON

20.000 RON

51 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Peste 350 de copii din comuna Bucșani, județul Giurgiu, trăiesc într-o sărăcie lucie. Din această cauză, cei mai mulți copii renunță la școală, iar alții nu se pot înscrie deloc. Pierd astfel singura șansă la un viitor mai bun. Astfel, prin intermediul proiectului "Copiii din Bucsani: aproape de Bucuresti, departe de civilizatie", 30 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani vor beneficia de activitati de educaţie non-formală, consiliere psiho-socială şi servicii medicale in cadrul Centrului Comunitar Bucsani, coordonat de Fundatia Scheherazade pe o perioada de 5 luni. Centrul comunitar oferă sprijin şi familiilor acestora prin activităţi de informare, formare şi educare în domeniul îngrijirii parentale şi protejării sănătăţii.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Giurgiu

Perioada donații

25.11.2015 - 31.08.2016

Scopul proiectului

Cei 30 de copii - cel mai mic de numai 7 ani, iar cel mai mare de 15 - vor continua sa mearga zilnic la centrul social amenajat. Aici, vor primi o masă caldă, vor participa la activități educaționale și culturale și vor fi ajutati sa isi faca temele sub indrumarea echipei Centrului.

Beneficiarii proiectului

O mare parte dintre copii trăiesc în condiţii de locuit inadecvate, care le afectează dezvoltarea, într-o locuinţă improprie, cu probleme grave legate de deteriorarea locuinţei sau calitatea ei: criza de spaţiu, lumina insuficientă, lipsa încălzirii, lipsa apei potabile in gospodarii. Mai mult, din 500 de copii câți are comuna, 30 sunt în abandon școlar. Un sfert dintre ei au intrat în programul „Un drum în viaţă: Bucşani - între Bucureşti şi Europa!”. După doar câteva luni, rezultatele au început să apară.

De ce să donez?

Prin acest proiect le punem la dispozitie un spatiu sigur, creativ si prietenos celor 30 de copii, raspunzand astfel nevoilor lor sociale si psihologice, precum dezvoltarii potentialului propriu si sustinandu-i pe copii sa mearga la scoala, prin activitati zilnice in Centrul Social Bucsani.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Scheherazade

Fondată în martie 2007, Fundaţia Scheherazade îşi propune să ajute copii şi tinerii din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă.   Fundaţia Scheherazade îşi doreşte să îmbunătăţească serviciilor medicale şi sociale, să promoveze dreptul la viaţă şi susţine protecţia copilului. Credem cu tărie că succesul vine dintr-o comunicare constructivă a ideilor, aspiraţiilor, convingerilor şi problemelor.   Fundaţia Scheherazade, prin forţa pasiunii sale şi a angajamentului său ferm, visează la mii de copii şi tineri sănătoşi, puternici şi fără suferinţă.