Partener de implementare

Închis

Social

Crestem mari si sanatosi

Samusocial din Romania

Suma target

1.215 RON

10.000 RON

21 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

In ultimii doi ani a crescut numarul mamelor singure cu copii in strada, precum si cel al familiilor tinere ce locuiesc in adaposturi improvizate. Pentru a ajuta aceasta noua categorie de beneficiari, respectiv copiii, Samusocial din Romania deruleaza un proiect prin care asigura, lunar, produse necesare cresterii si ingrijirii celor mici, pana la implinirea varstei de 2 ani.Pe langa alocatia lunara primita de la stat, familiile se intretin si din vanzarea de flori, reciclarea de produse tip PET, in constructii, ca agenti de curatenie sau spalatori auto. Cei care nu au locuri de munca sunt consiliati social si profesional, astfel incat sa iasa din situatia de persoana/familie fara adapost.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

23.11.2015 - 17.02.2016

Scopul proiectului

Pentru a asigura o crestere si o dezvoltare sanatoasa a copiilor cu varste intre 0 si 2 ani, Samusocial isi propune sa asigure lunar distribuirea de produse constand in scutece, servetele umede, lapte praf si piureuri de fructe, paste si periute de dinti, sapunuri, detergenti si sampoane.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii directi sunt bebelusii si copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 24 de luni. Cu 30 de lei hranim un bebelus timp de o saptamana cu lapte praf.Acestia s-au nascut in familiile defavorizate din mediul urban sau rural, care au migrat in Bucuresti in speranta unui trai mai bun. De cele mai multe ori, familiile au ajuns impreuna in Capitala, insa ulterior mamele si copiii au fost parasiti si lasati sa se descurge pe cont propriu. Chiar daca au fost ajutate sa primeasca un loc in centrele maternale, mamele nu au putut sa asigure minorilor cele necesare si s-au vazut nevoite sa apeleze la ajutorul Samusocial. In prezent, in proiect sunt ajutati 45 de copii cu varste intre 0 si 2 ani.

De ce să donez?

Copiii proveniti din familiile care locuiesc in adaposturi improprii au nevoie de conditii prielnice pentru o dezvoltare sanatoasa, in special in primele 24 de luni de viata. De asemenea, au nevoie de ajutor in obtinerea certificatelor de nastere, iar parintii in obtinerea de carti de identitate, training si consiliere motivationala pentru un loc de munca si gasirea unui loc de adapostire adecvat.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Samusocial din Romania

Samusocial din Romania este singura organizatie neguvernamentala din Bucuresti care ofera direct in strada servicii sociale, medicale si psihologice grupurilor dezavantajate (familii cu copii care traiesc in conditii improprii, persoane adulte fara adapost, persoane cu handicap, batrani neajutorati, persoane aflate la risc de a deveni fara adapost, tineri dezinstitutionalizati). 3 Echipele Mobile - Zi, Noapte, PsihiatricaCabinetul medico-psiho-socialAtelierul ocupational