Partener de implementare

Închis

Educație

Cultivam caractere

Asociatia Initiativa pentru Fericire

Suma target

2.445 RON

27.000 RON

60 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

70 de elevi (din clasele a XI-a si a XII-a) din cinci licee cu promovabilitate scazuta la BAC vor beneficia de sesiuni de orientare profesionala oferite de o echipa de patru coachi. Proiectul va dura 14 saptamani (martie-mai 2015) si va consta in workshop-uri, discutii, proiectii de filme educationale urmate de dezbateri. Pe parcursul programului, fiecare elev va avea la dispozitie un jurnal personalizat de invatare, in care isi va monitoriza evolutia, atat in timpul cursului, cat si in perioadele dintre sesiuni. El va putea discuta despre obstacolele sale - in clasa si in sesiunea privata cu coach-ul sau. Elevii vor fi incurajati sa tina legatura pe o platforma online pe parcursul si la finalul proiectului si vor fi sustinuti si asistati de coachi si dupa terminarea acestuia.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București, Ilfov

Perioada donații

11.11.2014 - 31.05.2015

Scopul proiectului

In 2013,rata de promovabilitate din Bucuresti a fost de 50,82%,iar noi ne vom alege beneficiarii din liceele cu rezultate foarte scazute - 3-15%.Scopul nostru este sa sprijinim intregul proces al educatiei si ne propunem ca cel putin jumatate din cei 70 de participanti sa promoveze examenul de bacalaureat si sa isi aleaga o directie pentru viitor.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii sunt 70 de elevi din 5 licee cu rezultate slabe la BAC. Elevii vor fi selectati din clasele a XI-a si a XII-a, pentru a putea monitoriza rezultatele lor cat mai curand dupa incheierea proiectului. Vom urmari in mod special ca elevilor sa le fie indeplinite nevoile de motivare, de orientare in cariera, de sprijin in alegerile proprii si increderea in sine. Pentru a incetini perpetuarea rezultatelor slabe in liceele prost cotate e nevoie sa sprijinim elevii, sa ii motivam si sa ne asiguram ca au toate resursele la dispozitie pentru a intelege importanta educatiei, a alegerilor proprii si a increderii in sine. 

De ce să donez?

A dona pentru educatia tinerilor inseamna a dona pentru viitorul comunitatii. Prin contributia ta vei sustine un tanar sa aiba un drum profesional conform cu dorintele sale si cu cerintele de pe piata muncii. Pe langa beneficiile pe care le are in plan personal, un individ bine integrat si fericit este mult mai util comunitatii sale se implica activ in aceasta, iar binele se propaga si asupra celor ce intra in contact cu el.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Initiativa pentru Fericire

Conform primului raport care trateaza in mod exclusiv gradul de fericire al diferitelor state, emis de Organizatia Natiunilor Unite in 2012, Romania este cea mai nefericita tara din Europa. Noi suntem aici pentru a crea o cu totul altă realitate: una în care fiecare om este valorizat pentru potențialul și talentul său, una în care colaborarea este firească și grija pentru comunitate vine ca o înțelegere a propriilor nevoi. Asociatia Initiativa pentru Fericire preia in mod constant informatii noi de la cei mai mari psihologi si neurologi din lume specializati tocmai in studiul acestei stari atat de ravnite, si le modeleaza in dezbateri, difuzari de documentare, ateliere de lucru si intalniri de comunitate. Misiunea Asociatiei Initiativa pentru Fericire este cresterea scalabila a gradului de fericire din Romania, folosindu-ne de concluziile si studiile domeniilor dedicate din psihologie.