Partener de implementare

Închis

Social

Cumpara si tu 1m de teren

Asociatia Down Plus Bucuresti

Suma target

3.939 RON

475.795 RON

23 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Proiectul isi propune strangerea de fonduri (150.000€) pentru achizitionarea unui teren de 10.000mp. Pana in prezent s-au strans 52.899€. Terenul reprezinta primul pas dintr-un plan mai grandios: acela al construirii unui complex de servicii, a unei case protejate si a unei mici fabrici pentru autosustinere financiara). Constructiile vor fi realizate prin intermediul fondurilor europene dedicate anului 2021. O firma de consultanta se ocupa de scrierea proiectului, iar o firma de arhitectura care ne-a prezentat o prima schita a proiectului. Proiectul isi propune sa le asigure viitorul persoanelor cu sindrom Down pentru atunci cand familiile lor nu vor mai fi.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

01.11.2020 - 30.06.2021

Scopul proiectului

Asigurarea unei locuinte si a unui spatiu sigur in care persoanele cu sindrom Down, dar si cu alte dizabilitati vor primi ingrijirea necesara, adaptata nevoilor lor. 

Beneficiarii proiectului

Asociatia are un numar de 50 de beneficiari inscrisi. Pentru acestia organizeaza activitati zilnice (cultural-sportive). Printre acestea se pot enumera ateliere creative (de pictura, de dans, de teatru, de muzica), terapii ocupationale (hand-made, terapie cu cifre si cu litere, terapie cu catei), antrenamente (de dans popular, de fotbal, de bocce etc.). Asociatia isi propune sa sudeze relatiile dintre beneficiari, din acest motiv, anual organizeaza tabere de ski, tabere de fotbal, tabere de consiliere, astfel incat sa se poata dezvolta atmosfera de familie intre beneficiari. In plus, prin evenimentele organizate ale caror vedete sunt chiar persoanele cu dizabilitati, se pune in valoare ce au invatat in cadrul atelierlor/terapiilor/antrenamentelor.

De ce să donez?

Avem nevoie să le asigurăm tinerilor noștri un acoperiș deasupra capului după ce noi nu vom mai fi. Astfel, trebuie să construim un complex de servicii și o casă protejată în care să poată locui, în care să poată primi toate terapiile de care au nevoie, și, cel mai important, în care să primească afecțiunea care le este atât de necesară. Primul pas este să cumpărăm un teren de 10.000 mp in valoare de 150.000€. Pana in prezent am strans 52.899€.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Down Plus Bucuresti

Asociatia Down Plus Bucuresti este o asociatie nonguvernamentala, nonprofit, care are ca scop crearea unor conditii favorabile incluziunii in societate a persoanelor cu sindrom Down, cat si imbunatatirea stilului lor de viata prin desfasurarea unor activitati cat mai diversificate.  Asociatia s-a infiintat in luna aprilie a anului 2014 si pana in prezent a adunat 50 de beneficiari inscrisi. Desfasuram activitati in aproape fiecare zi a saptamanii, pentru a le face beneficiarilor un program cat mai diversificat. Am inclus in programul nostru sportul (gimnastica, dansul, inotul, baschetul, fotbalul, skiul), terapia ocupationala (logopedie, ergoterapie, ludoterapie, confectionarea de diferite obiecte) si activitatile culturale (iesiri la teatru, circ, diferite spectacole). De asemenea, in paralel cu acestea organizam si concursuri, festivaluri si evenimente culturale si sportive, pentru a le permite beneficiarilor sa puna in valoare ceea ce au invatat.