Partener de implementare

Închis

Social

Da de lucru unui tanar cu autism- Centru multifunctional de servicii si resurse in autism

AUTISM ROMANIA-Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism

Suma target

14.660 RON

65.000 RON

131 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Centrul multifuncţional de servicii si resurse in autism este un model de servicii adaptate care se adreseaza in primul rand adolescentilor si tinerilor cu tulburari din spectrul autismului, precum si parintilor acestora. Principalele activitati: - Terapie ocupationala si dezvoltare a abilitatilor de viata pentru tineri cu autism slab functional; - Club social pentru adolescenti si tineri- Program de socializare in comunitate; - Job club- Consiliere vocationala pentru tinerii cu autism inalt functional- Sindrom Asperger. - informare, referire, sprijin, consiliere pentru familii

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

04.12.2016 - 28.02.2018

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a oferi, timp de  1 an, terapie ocupationala,  consiliere pentru angajare in munca, activitati de socializare, unui numar de 20 de adolescenti si tineri cu autism, informare, consiliere familiilor persoanelor cu autism.

Beneficiarii proiectului

Donezi pentru ca 20 de tineri cu AUTISM si familiilor lor sa aiba de lucru (cumparam materiale pt terapie ocupationala),  participe la programul de socializare si la consiliere pentru angajare in munca. Donezi pentru ca familiile care ingrijesc persoane cu autism (copii, tineri, adulti) din intreaga tara sa beneficieze de informatii, referire catre institutii si servicii publice si private din tara, catre organizatiile care se adreseaza persoanelor cu autism. (autism Helpline, web site)

De ce să donez?

Pentru ca, donand, ii ajuti pe tinerii cu autism sa nu stea acasa izolati, ci sa fie in comunitate, sa fie implicati in activitati adaptate nevoilor lor specifice, care sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile de viata, de munca, de comunicare si socializare, pentru a avea o viata cat mai apropiata de normal. Ca familiile sa spere ca copiii lor au sanse sa faca parte din comunitate, sa invete ce si cum sa ii educe mai bine pe copii lor speciali.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

AUTISM ROMANIA-Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism

Suntem o organizatie a parintilor copiilor cu autism, infiintata in 2001. Misiunea noastra este sa promovam drepturile si interesele persoanelor cu autism si ale familiilor lor. Scopul nostru este sa contribuim la imbunatatirea situatiei persoanelor cu autism (copii, tineri sau adulti), exclusi inca din comunitate, din societate, datorita lipsei serviciilor de sanatate, educatie si sociale potrivite nevoilor lor si accesibile pentru toate familiile din tara.   Depunem eforturi pentru ca si copiii nostri sa  aiba sansa la o  viata decenta acum si dupa ce noi, parintii, nu vom mai fi langa ei.