Partener de implementare

Închis

Social

Daruieste zambete frumoase si sanatoase

Fundatia Motivation Romania

Suma target

3.590 RON

20.000 RON

43 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Pentru copiii si tinerii cu dizabilitati asociate, medii si severe, aflati in grija noastra ne dorim efectuarea unor consultatii stomatologice de evaluare a intregului aparat masticator si a factorilor de risc ce pot deteriora sanatatea orala, stabilirea diagnosticelor si derularea unor tratamente personalizate. Se impun solutii eficiente pentru tratarea si corectarea danturii, astfel incat să evitam situatia in care, datorita afectiunilor stomatologice instalate deja, tinerii nostri sa experimenteze disconfortul, durerea, neincrederea in sine. Tratamentele stomatologice sunt la fel de importante ca orice alta problema medicala si nu trebuie neglijate deoarece se pot produce sechele permanente sau pot necesita tratamente mai complexe si mai costisitoare

Detalii proiect

Aria de acoperire

Ilfov

Perioada donații

12.11.2016 - 15.03.2018

Scopul proiectului

Imbunatatirea calitatii vietii pentru 20 tineri preluati de Motivation din centre de plasament, prin realizarea tratamentelor stomatologice pentru insanatosirea danturii. Un aspect evident al danturii sanatoase il reprezinta imbunatatirea functiilor aparatului dento-maxilar dar si spectul fizic are de castigat pentru o imagine de sine imbunatatita.

Beneficiarii proiectului

Fundatia Motivation Romania este o organizatie nonprofit infiintata in 1995. Pana in prezent Motivation a redat mobilitatea si speranta intr-un trai independent la peste 17.500 de copii si adulti cu dizabilitati din Romania. Din anul 2003, prin programul IMPACT, Motivation a preluat 37 de copii cu dizabilitati, abandonati intr-un centru de plasament. Astazi 27 dintre acesti tineri cu dizabilitati severe, cu varste cuprinse intre 15 si 27 de ani traiesc in casele de tip familial ale Motivation in Bragadiru, Cornetu si Clinceni (Ilfov). Aici au acces la terapii care ii ajuta sa se descopere si sa isi imbunatateasca deprinderile de viata semi-independenta. Impreuna lucram in atelierul de terapie ocupationala, sera, sala de kinetoterapie si camera de stimulare senzoriala, invatam, facem sport.

De ce să donez?

Se spune ca, pentru a creste un copil, este nevoie de un sat intreg. Motivation a devenit familia a 27 de tineri cu dizabilitati preluati din centre de plasament in 2003. De atunci, preocuparea noastra zilnca este de a le asigura acestora elementele esentialele unei vieti obisnuite. An de an noi prieteni se alatura prin donatii, sponsorizari sau voluntariat, "satului" care ajuta Motivation sa fie o familie pentru cei 27 de tineri cu dizabilitati.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Motivation Romania

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România.  Serviciile pe care le oferim acoperă o gamă largă de nevoi ale persoanelor cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor in fotoliu rulant.