Partener de implementare

Închis

Sport

Fotbalistii Plus 2017

Asociatia Down Plus Bucuresti

Suma target

415 RON

1.000 RON

6 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Asociatia Down Plus Bucuresti are o echipa de fotbal formata din 22 de tineri cu Sindrom Down. Aceasta echipa este energica, iubeste sportul si miscarea in general. Echipa s-a infiintat in cursul anului 2015 si de atunci face antrenamente saptamanal. Am putea spune ca Down Plus se caracterizeaza prin spiritul inovatiei, avand in vedere ca este prima echipa din Romania formata integral din persoane cu dizabilitati.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

05.12.2016 - 28.11.2017

Scopul proiectului

Proiectul isi propune sa dezvolte abilitatile, spiritul de echipa, increderea persoanelor cu dizabilitati. Prin miscarea realizata periodic se va mentine la distanta obezitatea, una dintre principalele predispozitii ale Sindromului Down. Printre celelalte beneficii ale proiectului se numara si inlaturarea inhibitiilor persoanelor cu dizabilitati.

Beneficiarii proiectului

Asociatia Down Plus Bucuresti este o asociatie nonguvernamentala, nonprofit, infiintata in primavara anului 2014. De atunci, a adunat in componenta un numar de 33 de beneficiari. Pentru acestia incearca sa creeze in permanenta o atmosfera prietenoasa, de familie. Prin activitatile desfasurate incercam sa mentinem la distanta obezitatea si depresia, facilitam incluziunea sociala si totodata favorizam interactiunea intre persoanele cu dizabilitati si nu numai. Programul saptamanal al asociatiei este urmatorul: luni-gimnastica, marti-fotbal, miercuri-fitness, joi-dansuri, vineri-terapie prin arta (hand-made), sambata-dansuri populare.

De ce să donez?

Donatia reprezinta una dintre multele metode prin care putem contribui la imbunatatirea si la dezvoltarea societatii in care traim. FIecare dintre noi poate sa reprezinte binele, poate contribui. Noi suntem schimbarea! Prin donatiile fiecaruia, ajutam la includerea in societate a persoanelor cu dizabilitati. Perfectiunea si normalul nu exista. Toti suntem imperfecti in felul nostru.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Down Plus Bucuresti

Asociatia Down Plus Bucuresti este o asociatie nonguvernamentala, nonprofit, care are ca scop crearea unor conditii favorabile incluziunii in societate a persoanelor cu sindrom Down, cat si imbunatatirea stilului lor de viata prin desfasurarea unor activitati cat mai diversificate.  Asociatia s-a infiintat in luna aprilie a anului 2014 si pana in prezent a adunat 50 de beneficiari inscrisi. Desfasuram activitati in aproape fiecare zi a saptamanii, pentru a le face beneficiarilor un program cat mai diversificat. Am inclus in programul nostru sportul (gimnastica, dansul, inotul, baschetul, fotbalul, skiul), terapia ocupationala (logopedie, ergoterapie, ludoterapie, confectionarea de diferite obiecte) si activitatile culturale (iesiri la teatru, circ, diferite spectacole). De asemenea, in paralel cu acestea organizam si concursuri, festivaluri si evenimente culturale si sportive, pentru a le permite beneficiarilor sa puna in valoare ceea ce au invatat.