Partener de implementare

Închis

Drepturile omului

Imi donez ziua de nastere pentru dreptul la educatie al copiilor cu dizabilitati

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati

Suma target

6.943 RON

8.000 RON

83 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Este o zi de joi la birou. Telefonul sună frecvent. La unul dintre apeluri este mama lui Matei, care ne sună disperată că fiul ei este amenințat la școală de către doamna învățătoare că va fi lăsat repetent și ne spune că noi suntem ultima ei speranță. Motivul amenințării este faptul că acesta are o dizabilitate, ”deranjează” și este diferit, iar doamna învățătoare vrea să îl forțeze să se mute la altă clasă sau, chiar mai rău, la o școală specială, scăzându-i nota la purtare. Așa începe povestea multor părinți care ne contactează. Ce facem noi ? Preluăm cazul copilului și trecem prin toate etapele legale pentru a i se face dreptate și pentru a-și continua educația în mod firesc. Această muncă presupune efort și dedicație. Pentru această cazuă îmi donez ziua de naștere.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

22.10.2019 - 31.03.2020

Scopul proiectului

Eu și echipa CEDCD ne luptăm de aproape 10 ani pentru ca micutii cu dizabilitati sa poata merge la scoala si sa beneficieze de dreptul la educatie în conditii egale cu ceilalti copii. Educatia incluziva este posibila intr-un mediu lipsit de discriminare, unde conditiile de invatare ale copiilor sunt adaptate nevoilor pe care le au.

Beneficiarii proiectului

Prin donatia ta vei ajuta parintii copiilor cu dizabilitati sa beneficieze de consiliere si reprezentare juridica in lupta pentru respectarea dreptului la educatie al micutilor. Pana in prezent, consilierii juridici CEDCD s-au implicat gratuit in peste 2000 de cazuri de acest fel, dar au nevoie de sprijin financiar pentru a putea face fata numarului ridicat de cereri din partea parintilor.

De ce să donez?

Ajuta-ne să putem ajuta! Donatia ta ajuta CEDCD sa tina pasul cu numarul tot mai mare de sesizari din partea parintilor si sa indrume și asiste juridic cat mai multi parinti ai copiilor cu dizabilitati, sa faca dreptate acolo unde pare că nu mai există soluții pentru copil și părinte.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati

Organizația noastră este dedicată protecției și promovării drepturilor copiilor cu dizabilități. Accesul la educație în condiții de egalitate pentru copiii cu dizabilități este unul dintre obiectivele strategice al organizației noastre, pentru ca aceștia să poată beneficia de incluziune socială efectivă. În acest sens, printre activitățile noastre se numără: Consiliere juridica si reprezentare pentru părinților copiilor cu dizabilități Litigare si litigare strategica Legal advocacy, activități de lobby Elaborare de proiecte de politici publice Comunicare si awareness