Partener de implementare

Închis

Social

Microbuzul Copilariei

Asociatia Centrul Daniel

Suma target

100 RON

27.000 RON

1 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Din cauza dificultatilor cu care se confrunta persoanele cu handicap, se constata un numar mare de persoane aflate in situatii de izolare, marginalizare sau risc de excludere sociala. Asociatia noastra a incercat sa-i implice pe beneficiari in diferite activitati de socializare si de petrecere a timpului liber (calarie, tabara la munte, la piscina, in parc), dar mereu ne-am impiedicat de modalitatea de a transporta copiii spre locurile dorite. Proiectul nostru vizeaza achizitionarea unui microbuz prin care sa putem face lunar vizite in diferite locatii (la muzee, in excursi, drumetii, la locuri de joaca, la salina, etc). 

Detalii proiect

Aria de acoperire

Bacău

Perioada donații

04.12.2017 - 30.09.2018

Scopul proiectului

27.000 de vise pentru imbunatatirea calitatii vietii copiilor prin scoaterea din izolare a persoanelor cu dizabilitati si integrarea in comunitate, prin cresterea gradului de socializare atat a copiilor intre ei, cat si cu adultii din societate, precum si prin imbogatirea cunostintelor facilitata de accesul la diferite obiective turistice.   

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii nostrii sunt 98 de copii cu diferite dizabilitati psiho - motorii (retard psihomotor, tetrapareza, parapareza, hemipareza, monopareza spastica, deviatii ale coloanei vertebrale, autism, afectiuni genetice) care nu au posibilitatea sa merga in vacante, sa viziteze diferite locatii (muzee, salina, piscina, locuri de joaca). 

De ce să donez?

Izolarea se datoreaza in principal gradului scazut de accesibilizare a mediului, afectarii stimei de sine si a increderii in fortele proprii, temerii de a nu fi marginalizati/exclusi de catre ceilalti, experientelor negative anterioare, beneficiarii confruntandu-se cu scaderea sperantei de a-si intemeia o familie, de a dezvolta un cerc restrans de prieteni, sanse limitate/inegale de a lua parte la viata comunitatii in raport cu ceilalti membrii.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Centrul Daniel

Povestea Centrului Daniel s-a nascut din durerea unei mame neputincioase in fata bolii copilului ei. Daniel avea 9 ani cand a fost diagnosticat cu panencefalita sclerozanta subacuta - PESS, acesta stingandu-se din viata. Dar pentru ca durerea naste determinare,Popa Marioara, mama lui Daniel, a decis sa ajute si sa salveze destinele altor copii. A mobilizat parinti asemenea ei, iar astfel la 5 iunie 1993 a luat nastere Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Neuromotor. Astazi, peste 24 de ani de la infiintare, in Centrul Daniel beneficiaza de terapii complexe de specialitate un numar de 98 de copii cu dizabilitati si nu numai, principalele servicii oferite fiind: stimulare cognitiva, art - terapie, formarea autonomiei personale/ a abilitatilor de viata, socializare, logopedie, kinetoterapie, terapie cu ajutorul camerei senzoriale (terapia snoezelen) si a spatiului de terapii in aer liber amplasat pe terasa asociatiei noastre.